Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,

...
Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,
Коментари Харесай

The Sun: В Северна Корея се подготвят за погребението на Ким Чен Ун

 Северна Корея построява огромни парадни структури на фона на известия, че водачът й Ким Чен Ун е умрял. Това демонстрират сателитни изображения, оповестява The Sun, представени от Дарик. Изображенията, оповестени от Planet Labs, демонстрират краткотрайни здания, нормално употребявани за военни паради, които се конфигурират в столицата Пхенян.

Има и известия, че страна попаднала в хватката на коронавирусната зараза, което значи, че всеобщият боен церемониал наподобява малко евентуално да се случи през идващите седмици.

Ким Чен Ун не е бил виждан на обществено място от 11 април, а в този момент известия от района настояват, че е умрял след сърдечна интервенция. Рeдовете от краткотрайни структури, евентуално употребявани за настаняване на бойци, които ще вземат присъединяване в събитието, са конфигурирани на подготвителните площадки на парада в Пхенян.

Северна Кория имаше проекти за боен церемониал през януари, само че това събитие бе отсрочено поради експлоадирането на епидемията от COVID-19.

В обществените мрежи се появиха се и фотоси, на които се вижда мъртвия севернокорейски водач в стъклен ковчег. По-късно обаче стана ясно, че те са подправени и са инсталирани от фотоси от погребението на татко му.

Здравословното положение на Ким Чен Ун е обект на спекулации от известно време, защото той е върл пушач, обича да си пийва и да похапва щедро, а и напоследък бил качил 20 кг.

Доклади от Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и Япония спекулират, че севернокорейският водач е умрял или е в кома след сърдечна интервенция, пострадване по време на ракетно тестване или се е сринал, до момента в който се разхождал в провинцията.

Южна Корея обаче упорства, че Ким е " жив и здрав ", до момента в който други отчети допускат, че се изолира поради ковид в частния си курорт във Вонсан.

Доналд Тръмп съобщи, че счита, че известията за гибелта му са " погрешни ", макар че един от съветниците на американския президент е споделил за Fox News, че диктаторът евентуално е мъртъв или неработоспособен.

Donga.com пък оповестява, че Ким е видян предходната седмица да се разхожда независимо в курорта си във Вонсан на източния бряг на Северна Корея, като се базира на американски държавен чиновник.

Междувременно медиите в Северна Корея не престават да осведомят читателите за активността на ръководителя на Държавния съвет на страната Ким Чен-ун, което демонстрира, че той работи в нормален режим. Това съобщи през днешния ден южнокорейският министър на националното обединяване Ким Йон-чул на среща с депутати в Народното събрание.

" Севернокорейският щемпел разгласява известия за работата на ръководителят Ким Чен-ун, което допуска, че той обикновено продължава да извършва своите отговорности ", посочи министърът, който дава отговор за връзките с Пхенян.

Вчера вечерта севернокорейската организация КЦТА осведоми, че Ким Чен-ун е изпратил приветствена депеша на президента на Република Южна Африка. В неделя формалният вестник на КНДР " Нодон синмун " заяви, севернокорейският водач продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено обръщение на служащите на най-големия градеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма. Нови фотоси на Ким Чен-ун не бяха оповестени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР