Северна Корея е изстреляла в неделя балистична ракета от неуточнен

...
Северна Корея е изстреляла в неделя балистична ракета от неуточнен
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета


Северна Корея е изстреляла в неделя балистична ракета от неизяснен вид към морето край източния си бряг, заяви южнокорейското военно командване, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поредното изстрелване на ракета от Северна Корея идва на фона на идването на американски самолетоносач за взаимно обучение с южнокорейските сили, както и няколко дни преди плануваното посещаване на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис.

Според южнокорейското командване ракетата е минала 600 км над сушата на оптималната височина от 60 км, преди да падне във водите край източния бряг на Северна Корея.

В информация на Асошиейтед прес се прецизира, че изстреляната в неделя балистична ракета е била с дребен обхват на деяние. 

Северна Корея усили рекордно ракетните си проби до над 30 пуска през 2022 година, измежду които и първата си междуконтинентална ракета от 2017 година насам.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели, че Токио прави всичко допустимо за събере данни за изстрелването на севернокорейската ракета и да удостовери сигурността на корабите и самолетите в зоната. Засега няма данни за вреди.

Според южнокорейски публични представители има признаци, че Северна Корея се готви да тества и ракета, проектирана за изстрелване от подводница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР