Северна Корея е изстреляла две балистични ракети от източното си

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети от източното си
Коментари Харесай

Северна Корея наруши резолюция на ООН, изстреля две ракети

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети от източното си крайбрежие, оповестиха през днешния ден южнокорейски военни. Това е следващо нарушаване на резолюция на Организация на обединените нации, която не разрешава на Пхенян тестванията на такива оръжия, и ще усили напрежението броени дни след тестването на крилата ракета с евентуален нуклеарен заряд, съобщи Ройтерс.

Пхенян праволинейно развива оръжейната си стратегия на фона на застой в договарянията за унищожаване на нейния нуклеарен и балистичен боеприпас в подмяна на облекчение на глобите на Съединени американски щати. Преговорите са в застой от 2019 година, напомня Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

" Северна Корея изстреля две неидентифицирани балистични ракети от централната част на територията си по посока на източното крайбрежие, а разследващите служби на Южна Корея и Съединени американски щати вършат обстоен разбор за по-нататъшна информация ", заяви южнокорейският съвет на началник-щабовете.

Южнокорейската войска увеличи равнището на наблюдаване и поддържа положение на цялостна подготвеност в тясно съдействие със Съединени американски щати, се показва в известието на съвета на шеф щабовете в Сеул.

Японската брегова защита заяви за обект, който би могъл да е балистична ракета, изстреляна от Северна Корея, уточнявайки, че той е паднал отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Премиерът на Япония Йошихиде Суга назова ракетното изстрелване " възмутително " и остро осъди това деяние като опасност за мира и сигурността в района.

Суга и президентът на Република Корея Мун Дже-ин ще свикат съвещания на препоръките си по национална сигурност, с цел да обсъдят изстрелванията, оповестиха техните канцеларии.От офиса на Мун оповестиха, че той незабавно е би осведомен за севернокорейските тествания на балистични ракети - първи от март насам и представляващи следващо нарушаване на глобите на Организация на обединените нации.

Най-новото изстрелване беше осъществено в миг, когато външните министри на Южна Корея и Китай организираха диалози в Сеул на фона на угриженост от неотдавнашните изстреляния на крилати ракети от Пхенян и от застоя в договарянията за денуклеаризация сред КНДР и Съединени американски щати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР