Сеул ще затвори отново за две седмици музеите, парковете и

...
Сеул ще затвори отново за две седмици музеите, парковете и
Коментари Харесай

Южна Корея връща някои от превантивните мерки срещу коронавируса

Сеул ще затвори още веднъж за две седмици музеите, парковете и театрите. Причината е в повишения брой на инфектираните с ковид, а държавното управление е решено да не допусне втора вълна.
Южна Корея стяга рестриктивните мерки за жителите на Сеул и близките обитаеми места като мярка против нараствания брой на инфектирани с ковид , написа немският „ Тагесшау “.
Правителството взе бързо решение до 14 юни да затвори обществени обекти, в това число музеи, галерии, паркове, театри и зали в Сеул, съобщи министърът на опазването на здравето след среща на спешния щаб.
Следващите две седмици са сериозни, акцентира той.
Жителите са призовани още веднъж да се въздържат от визити в заведения за хранене и питейни заведения, както и от присъединяване в всеобщи събирания. Остава в действие решението за поетапно отваряне на учебните заведения.
Южна Корея разхлаби последователно общонационалните ограничения за ограничение на обществените контакти. Властите бяха предизвестени за вероятната поява на ново огнище на болест.
Този път увеличение броя на инфектираните беше записано в център за дистрибуция на артикули покрай Сеул. Сред чиновниците бяха открити 80 позитивни проби и контактни лица, а повече от 4 000 души бяха тестирани, съобщи БГНЕС.
Много е огромна вероятността огнището към този момент да се е популяризирало измежду популацията, сподели министърът на опазването на здравето и прикани хората, в случай че е допустимо, да заобикалят събиранията през идващите две седмици.
Този месец в Сеул имаше растеж на инфектираните измежду гости на клубове, което докара до боязън от нова вълна на всеобща зараза. В райна на Сеул живее съвсем половината от 51, 6 милионното население на страната.
Здравните управляващи регистрираха 79 нови случая на заразяване предходния ден, което е на-големият растеж от съвсем два месеца насам. Общият брой на хората с ковид в страната се усили до 11 344.
Президентът на страната Мун Дже-Ин, чието държавно управление беше давано за образец за сполучливо справяне с епидемията, предизвести сънародниците си да бъдат деликатни.
„ Ще мине доста време, до момента в който епидемията от ковид изчезне. Трябва да се подготвим за възможна втора вълна на пандемията, за която предизвестяват доста специалисти “, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР