Сеул. Северна Корея изстреля неидентифицирана ракета над Япония, предаде AFP.

...
Сеул. Северна Корея изстреля неидентифицирана ракета над Япония, предаде AFP.
Коментари Харесай

Kim did it again! Северна Корея метна нова ракета над Япония

Сеул. Северна Корея изстреля неидентифицирана ракета над Япония, съобщи AFP. Поредното ракетно тестване се случи, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри единомислещо налагането на осми по ред санкционен пакет против Пхенян, поради нуклеарната и ракетната му стратегия. Северна Корея повиши напрежението в района на Североизточна Азия, напредвайки доста бързо във военната технология, изключително при ръководството на Ким Чен-ун, който е мощно зает с програмата и в държавните медии на КНДР (Корейската народно-демократична република) постоянно се появяват фотоси по какъв начин той надзирава пускове на ракети, както и от визитите му в оборудванията, свързани с програмата.


Последната изстреляна ракета беше Хвасонг-12 (Hwasong-12), която е със междинен обсег. Това се случи доскоро повече от две седмици, а траекторията на полета беше сходна – също мина над Япония и се приземи в Тихия океан.
Съобщението за следващия пуск провокира суматоха, като предупредителните сирени в Япония бяха включени и виха, до момента в който ракетата не се приземи в океана.

Последната ракета прелетя над северния японски остров Хокайдо „ в към 07:06 сутринта (01:06 българско време) по посока на Тихия океан “, обявиха от японската компания, поддържаща предупредителната система Джей-Алърт (J-Alert), като съгласно последната информация ракетата се е приземила на към две хиляди километра от Хокайдо.

Според Министерството на защитата на Южна Корея, тя най-вероятно е минала към 3700 километра и е достигнала оптималната височина от 770 километра – и по-високо, и по-далеч от предходната.

Ракетата е изстреляна от региона на столицата Пхенян, както и предходната, най-вероятно наоколо до столичното летище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР