Сеул. Посолството на Република България в Южна Корея представи фотоизложба

...
Сеул. Посолството на Република България в Южна Корея представи фотоизложба
Коментари Харесай

The Korea Herald: В българското посолство в Сеул бе организирана изложба с националните обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО

Сеул. Посолството на Република България в Южна Корея показа фотоизложба с националните обекти, включени в Списъка на международните културни и естествени обекти на ЮНЕСКО, отбелязва вестник The Korea Herald.
На изложбата, проведена предходната седмица, бяха показани 14 широкомащабни фотоси на българския фотограф Александър Нишков, показващи седемте исторически забележителности на България и два естествени обекта, включени в листата на Организация на обединените нации.
„ Стратегическото състояние на България като страна на кръстопътя сред Европа и Азия е повода, заради която България е била населявана от разнообразни култури, в това число траки, римляни, славяни, прабългари, византийци, османци и гърци ", напомни българският дипломат в Южна Корея Петър Андонов в границите на тирада при откриването на изложбата.
„ Всички са оставили богатото си културно завещание в българската просвета “, акцентира дипломатът.
Посланикът означи, че изложбата „ Българските монументи в Списъка на културните и естествени обекти на ЮНЕСКО “ е показана в интервал, в който София ръководи Съвета на Европейския съюз. В тази връзка Андонов напомни кои са целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР