Сестрата на зверски убитата Милена разплака мрежата СНИМКА Като на

Сестрата на зверски убитата Милена разплака мрежата СНИМКА Като на ...

Намериха скривалището на жестокия убиец от Костенец СНИМКИ.

Сестрата на зверски убитата Милена разплака мрежата СНИМКА Като на война: Снайперисти дебнат в Костенец Напрежение в Костенец! Заради убиеца заключват децата вкъщи

Десети ден след първото убийство в Костенец полицията не може да открие заподозрения Стоян Зайков. Беглецът вероятно се е укривал в изоставено ранчо в покрайнините на града. Именно там разследващите откриха и пушката, с която предполагат, че е извършено едно от убийствата.

От скривалището на Зайков има отлична видимост към пътя между Костенец и Пчелин, предаде bTV. До мястото се стига по тясна горска пътека. Към него водят изкопани в земята стъпала. Все още не е ясно дали с ловната пушка е извършено второто убийство.

Пчелинът е на гърба на едно от местните предприятия, съвсем близо до квартал "Полето", където живее Зайков.

Пазачите твърдят, че малкото ранчо е запустяло и няма стопанин. Ловната пушка, намерена там, е била разглобена и скрита в един от кошерите. В скривалището са намерени и боеприпаси. От Зайков обаче няма следа.

Според местните, откритото оръжие е възможно и да не е на беглеца. "Тази пушка, която са намерили, няма нищо общо с този човек, защото тук в нашия край, всеки четвърти има някакво старинно по вид незаконно оръжие", каза Калин Ангелов пред NOVA.

"Аз нямам, но ако имах и аз ще тръгна да я крия, защото те тръгват да проверяват всички къщи наред и просто някой човечец си е решил да си скрие пушката, защото знае ли... Може да го проверят и него", посочи още той.

"За ловното оръжие не може да има експертиза - то стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено", коментира и в предаването "120 минути" проф. Николай Радулов - бившият секретар на МВР и настоящ преподавател в Нов български университет

А напрежението в Костенец не намалява. Според полицията Зайков продължава да се укрива в района.

"В село Горна Василица и района отново има гориста местност. Там също има слабо обитавани места. Това е основно вилен район, в който има вили на хора от София и други градове на страната. Местното население е много малко, така че има възможност да се укрива в различни необитаеми имоти", коментира Георги Янакиев, секретар на община Костенец.

Акцията по издирването на беглеца продължава. МВР разшири периметъра на претърсване.

Източник: marica.bg