Сестрата на двама изтъкнати френски джихадисти, които вероятно са загинали

...
Сестрата на двама изтъкнати френски джихадисти, които вероятно са загинали
Коментари Харесай

Затвор за сестрата и зетят на изтъкнати френски джихадисти

Сестрата на двама изтъкнати френски джихадисти, които евентуално са починали в Сирия, бе наказана на девет години затвор за опит и тя да се причисли към "Ислямска страна ", съобщи ДПА.

Ан-Диан Клен бе приета за отговорна по обвиняване в терористичен скрит план посредством опит през 2015-2016 година да влезе от Турция в следена от джихадистите сирийска територия, сочат правосъдни документи, които удостоверяват изявления в медиите. Съпругът на Клен е получил присъда от 10 години по същото обвиняване. Двамата са били задържани от турските управляващи на сирийската граница, преди да бъдат върнати във Франция, заяви вестник "Монд ". Смята се, че братята на Ан-Диан Клен - Фабиан и Жан-Мишел - са починали по-рано тази година при въздушен удар на ръководената от Съединени американски щати военна коалиция. Това е станало по време когато силите на сирийските кюрди са напредвали към последния бастион на "Ислямска страна ".

Турция: 800 джихадисти от Ислямска страна са били освободени

Френски медии настояват, че Фабиан Клен е записал аудиообръщението на групировката, в което тя поема отговорност за нападенията със пукотевица и бомби в Париж през ноември 2015 година, в които бяха убити 129 индивида. Смята се, че Жан-Мишел Клен е изпълнителят на ислямска ария на същия звукозапис. През септември радио "Франс ентер " заяви, че други членове на семейство Клен са били в групата от три дами и девет деца, върнати във Франция от турските управляващи, откакто били пристигнали от Сирия, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР