Сертификацията, през която преминахте само преди дни, показа, че сте

...
Сертификацията, през която преминахте само преди дни, показа, че сте
Коментари Харесай

Изпратиха 39-ия военен контингент за Афганистан

„ Сертификацията, през която преминахте единствено преди дни, сподели, че сте готови за осъществяване на дилемите, с които ще бъдете натоварени в Афганистан. Предстои по-трудното – да дадете безапелационна изява на мощния си темперамент, да демонстрирате високия си военен дух, воинска дисциплинираност и професионализъм. “ Това съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев в своето одобрение към военнослужещите, които отпътуват за присъединяване в задачата „ Решителна поддръжка “ в Афганистан, оповестиха от Министерството на защитата.


Церемонията по изпращане на 39-ия контингент от Българската войска се организира на площада пред административната постройка на община Стара Загора. От името на министъра заместник-началникът на защитата подари на контингента икона на Свети Георги Победоносец.

На церемонията по изпращането участваха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Втора механизирана бригада - Стара Загора бригаден военачалник Стоян Шопов, командирът на 61-ва механизирана бригада - Карлово бригаден военачалник Деян Дешков, представители на държавната и локалната власт, общественици и поданици на градa.

Молитва за здраве и благоденствие на военнослужещите прочете Негово Високопреподобие Архимандрит Богослов.

Българският боен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. Контингентът е квалифициран във военно формирование 48 430 – Стара Загора.

В задачата на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с образованието и методическото подкрепяне на формирования от Афганистанската национална войска.

Национален пълководец на контингента е полковник Красимир Горанов, помощник-национален пълководец на контингента за Кабул е полковник Мирослав Маринов, помощник-национален пълководец на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Вичев, а пълководец на ротата за защита – капитан Росен Начев от военно формирование 48 430 - Стара Загора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР