Сертификатът TÜV AUSTRIA гарантира качеството на каймата Брей! и на

...
Сертификатът TÜV AUSTRIA гарантира качеството на каймата Брей! и на
Коментари Харесай

Kaufland е първият ритейлър, който сертифицира и каймата на витрината си

Сертификатът TÜV AUSTRIA подсигурява качеството на каймата Брей! и на мляното месо „ Шеф месар “  по 150 обособени критерия
Каймата и мляното месо от личните марки на Kaufland България - „ Брей “ и на „ Шеф Месар “ дават отговор на 150 критерия за качество. Това подсигурява полученият през днешния ден интернационален документ за качество TÜV AUSTRIA. Официалното връчване на оценката протече в границите на първата обществена полемика, отдадена напълно на качеството на храната „ Да поговорим за качествената храна “, проведена от ритейлъра. С следващия документ за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която подсигурява качеството на продукцията си посредством реномирани интернационалните одити.

Само за последната половин година Kaufland България отбрани сполучливо няколко основни документа за качество, измежду които е гаранцията за работата на витрината с обслужване в хипермаркета в столичния квартал „ Банишора “, която се трансформира и в първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина. В края на 2022 година компанията сертифицира част от основните действия, осъществявани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от съществени стокови групи. Междувременно пет от пакетираните месни артикули от личната българска марка на ритейлъра - „ Брей! “ също минаха сполучливо подробен одит и получиха документ за качество TÜV Nord.
-->
„ Като водач на пазара, през чийто магазини седмично минават над 1 млн. клиенти, ние осъзнаваме нашата отговорност за това да подсигуряваме качеството на храната, която предлагаме. Сертификацията на основни артикули и процеси е потвърден метод да подсигуряваме на клиентите си качеството, което обещаваме. Особено горди сме с следващия документ за качество, който защитихме и заради обстоятелството, че двата продукта са от личните ни български марки „ Брей! “ и „ Шеф Месар “. Ще продължим да се сертифицираме, тъй като това е методът, по който можем да подсигуряваме на нашите клиенти качеството, което предлагаме “, акцентира Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България по време на първата обществена полемика на тематика „ Качеството на храната “, отдадена на каймата и мляното месо като най-предпочитани от българските консуматори месни артикули.

„ Сертификатите на ТÜV удостоверяват, че процесите и продуктите, които носят нашия щемпел, дават отговор на най-високите интернационалните стандарти за качество и сигурност на храните. Одитирането и издаването на документ TÜV е дълъг, комплициран и доста акуратен развой, който не е еднократен акт, а продължава във времето. След първичния одит, ние организираме следващи непланирани инспекции, с цел да сме сигурни, че положителните практики се ползват всекидневно. Категорично мога да заявя, че Kaufland България е единственият ритейлър, който потвърждава посредством фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си ", акцентира Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България.

Какви са питателните привички на българина?

Месните артикули участват обичайно на трапезата на българина, като наклонността за потреблението им нараства в последните 10 години. Това акцентира в присъединяване си на обществената полемика „ Качеството на храната “ проф. доктор Веселка Дулева, шеф на отдел „ Храни и хранене ” в НЦОЗА и народен съветник по хранене и диететика към Министерството на здравеопазването. Тя показа данни от проучване, обвързвано с потреблението на месо и месни артикули, които разкриват още, че близо 45% от подрастващите до 9-годишна възраст употребяват месо сред 2 и 4 пъти седмично. При възрастното население численост е с приблизително с 10% по-ниска, като във възрастовия диапазон 19-59-годишни се следи леко понижение по отношение на 2014 г, акцентира още тя.

Как да разпознаем качественото месо?

Качественото месо има чиста, нелепнеща повърхнина без слуз, на която се образува суха коричка при подсушаване. При прорез то не би трябвало да навлажнява прилепената филтърна хартия. Така проф. доктор Костадин Василев от Университета по хранителни технологии в Пловдив заключи най-важните характерности, по които всеки консуматор да разпознава качественото месо. Той разкри още, че цветът на месото варира при другите типове, само че месният сок постоянно би трябвало да е транспарантен. „ Консистенцията на прясното месо е плътна, еластична, като образувалата се при напън с пръст хлътналост се запълва бързо, за разлика от размразеното месо. При сваряване месото дава транспарантен, ароматичен бульон, като мазнината се събира по повърхността на огромни капки “, посочи още професорът.

„ Да поговорим за качеството на храната “ с Kaufland България

С първото издание от серията обществени полемики „ Да поговорим за качеството на храната “ Kaufland България започва публичен диалог за съставените елементи на качествената храна, в това число за търсенето на клиентите, упованията и настройките им. В другите идни формати от серията, участници ще бъдат необятен кръг от потвърдени специалисти по хранене и диететика, български производители и снабдители на качествена храна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР