Сертификатът на база антитела е грешка. Специалистите още в началото

...
Сертификатът на база антитела е грешка. Специалистите още в началото
Коментари Харесай

Симидчиев: Сертификатът на база антитела е грешка

Сертификатът на база антитела е неточност. Специалистите още първоначално са предупреждавали и са обяснявали, че в случай че може да се каже, че имунизираните и преболедувалите са защитени, то при измерването на антитела това не може да се каже, те не значат нищо. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев.

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вид на ковид - Омикрон, в случай че не са изцяло имунизирани, в това число с бустерна доза. При настъпването на Омикрон какво вършим с толкоз доста документи на база антитела, пита се Симидчиев.

Припомняме, че документът на база антитела бе въведен от служебният министър Стойчо Кацаров преди месец като компромисен вид, след и поради недоволството при въвеждането на условието за зелен документ. Сертификатът на база антитела е годен само и единствено на територията на България.

Припомняме, че през вчерашния ден Сърбия и Албания потвърдиха първите случаи на новия вид.

Симидчиев е безапелационен, че в случай че ваксиналното покритие у нас се повиши, това ще докара до фрапантно понижаване на заболеваемостта.

В страните с огромен брой имунизирани жители, даже и при скок на заболеваемостта и доста инфектирани с новия вариант, няма повишаване на смъртността. " Ваксината не може да предотврати заразяването, само че може да предотврати затруднения и съдбовния излаз ", отсече пулмологът и изясни, че това пази и цялото общество, и здравната система от претоварване. Какво ще се случи при настъпването на Омикрон у нас, което е неизбежно, не може да се каже занапред, само че Симидчиев чака " дебела и тлъста вълна ".

Медикът поддържа концепцията на държавното управление да дава финансови тласъци на имунизираните пенсионери, защото възрастните хора са точно високо рисковата група, само че акцентира, че на страната ни е необходим по-устойчив проект за справяне с пандемията.

" Аз съм последовател на позитивната мотивация. Но би трябвало на първо място да се провежда добра осведомителна акция, хората да имат вярно схващане по тематиката и да могат да вземат стимулирани решения ", разяснява Симидчиев. Според него осведомителната акция би трябвало да понижи безпокойството. " Трябва стабилно да осведомяваме популацията, не е въпросът да приказваме единствено за вируса - вършим това към този момент две години. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР