(сертификат) заради коронавируса. Тази идея постоянно си пробива път на

...
(сертификат) заради коронавируса. Тази идея постоянно си пробива път на
Коментари Харесай

Евробезумието ваксинационен паспорт

(сертификат) поради ковид. Тази концепция непрекъснато си пробива път на равнище Европейски Съюз. И поради непрекъснатия напън, малко евентуално е да не се случи нещо.
Въпросът обаче е какво тъкмо ще е това нещо?! Защото реализацията на концепцията може да я провали тотално. При настоящето състояние на нещата съм уверен, че неуспехът ще е величествен.
На първо място – ще може ли въвеждането на този паспорт да дава отговор на правилата на правото, че нормите обгръщат всички равнопоставено? По-просто казано - всички ли ще са равни пред закона? Например – достъпът до ваксини. Аз желая да се имунизирам, само че в страната, в която пребивавам, даже не са почнали да имунизират или към момента не ме имунизират, тъй като съм по-назад, в по-неприоритетна група в съответния проект. Тогава откъде-накъде ще ми желаят паспорт? Или може би би трябвало да взема да се заразя и да се надявам да прекарвам, че да пътувам по-късно свободно?
На второ място – имунизациите в действителност защищават ли против това да не заразиш различен човек? Т.е., в случай че си имунизиран, ти можеш да се разболееш, въпреки шансът да е неведнъж по-малък (). Но в случай че въпреки всичко изтеглиш късата съчка, въпреки да си имунизиран, ти можеш ли да заразиш различен? Досега доста информация в тази тенденция няма, само че отговорът е, че можеш - въпрос на пресмятане на вероятности на база изследвания, които занапред ще се вършат. При това състояние за каква епидемиологична отбрана за обществото приказваме, че да има паспорт?!
Трето – преболедувалите по какъв начин ще им оценяваме имунитета? Коя е единната научно приета граница за належащо количество антитела по този начин, че да може да се мери ефикасен хуморален имунитет? А клетъчният имунитет по какъв начин ще го мерим и пишем в паспорта?
Четвърто - какво ще вършим с, които поради генетични характерности в никакъв случай няма да се заразят с COVID-19? Те за какво да бъдат принудени да се имунизират или да дават пари за PCR проби, в случай че желаят да пътуват?
Пето - какво ще се случи с хората, които не построяват имунитет против ковид, без значение преболедували или имунизирани? Такива сигурно има – те не са равнопоставени по отношение на другите хора, ще би трябвало ли да дават непрекъснато пари за PCR проби, в случай че желаят да пътуват в Европейски Съюз, единствено тъй като са генетично разнообразни?
Шесто (което напряко си е първо) - а децата? Коя е имунизацията за тях - няма такава под 18 години в Европейски Съюз! Или децата вирусът не ги хваща - ами не, боледуват и те, заразяват и те, обаче за тях ваксина още няма и до 3 месеца мощно се колебая да има! Колко към този момент шумотевица се подвигна за учебни заведения и детски градини като мотор на болестта? А може би политическите водачи, които най-силно натискат за имунизационен паспорт (по-долу съм ги изброил), си мислят, че хората ще тръгнат на море без децата си?
Нещо ме съмнява мощно, но доста мощно, че евробюрократите и като цяло политиците ще съумеят съответно да отговорят на всеки от тези въпроси по този начин, че да има предвидимост. Ако. Така че опциите са две – забатачване и в последна сметка пандемията да бъде овладяна преди да се стигне до решение или нещо с по-несправедлив уклон. Натискът за второто е изключително мощен от държавните управления на Гърция (водено от Кириакос Мицотакис от " Нова народна власт " ), Испания (на социалиста Педро Санчес) и на Австрия (начело е националистът Себастиан Курц). Да забележим - към момента в Европа има институции като Европейския съд, като Европейския съд по правата на индивида...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР