Сертификат за ваксинация срещу коронавируса ще помогне за свободното движение

...
Сертификат за ваксинация срещу коронавируса ще помогне за свободното движение
Коментари Харесай

Гърция продължава да акцентира върху идеята за сертификат за ваксинация

 Сертификат за имунизация против ковид ще помогне за свободното придвижване на туристите, в частност на територията на Европа, съобщи през днешния ден гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на видеокоференция на ръководителите на така наречен Група за ръководство на Ковид-19, съобщи ТАСС.

На видеконференцията беше дискутирано предлагането на Мицотакис за въвеждане на европейски документ за имунизация, което ще бъде импортирано за разискване и на видеконференция на водачите на Европейски Съюз на 21 януари. Гръцкият министър председател акцентира, че задачата на тази самодейност е " да се облекчи свободното напредване и туризмът ", защото " по този начин или другояче, от хората, които пътуват, ще се изисква или документ, или негативен тест за ковид ".

" Ваксинацията би трябвало да върви по-бързо ", посочи още Мицотакис, като добави, че Европейски Съюз би трябвало да утвърди допустимо най-скоро имунизацията на АстраЗенека и на други компании. Европейските участници в полемиката също по този начин показаха безпокойствие по отношение на незадоволителното количество ваксини сега.

Във видеоконференцията участваха още австрийският канцлер Себастиан Курц, министър председателят на Дания Мете Фредериксен, министър председателят на Норвегия Ерна Сулберг, министър председателят на Чехия Андрей Бабеш, министър председателят на Австралия Скот Морисън и министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

На 12 януари гръцкият министър председател предложи въвеждането на обединен документ за имунизация против ковид за страните от Европейски Съюз, който да се показва от пасажерите, идващи с въздушен, морски или железопътен превоз. Мицотакис показа предлагането на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на държавните и държавните ръководители на членките на Европейски Съюз, както и на еврокомисаря по опазването на здравето Стела Кириакидис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР