Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус

...
Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус
Коментари Харесай

Работещите от вкъщи също трябва да имат сертификат за ваксинация

Сертификат за имунизация, преболедуван Коронавирус или негативен тест за ковид в Словения ще би трябвало да имат и работещите от у дома, заяви министерството на труда, представено от словенските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Словения вкара Коронавирус документи за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътешестване с публичния превоз с изключение на за учениците, за разнообразни услуги и публични институции.

Министерството в този момент разгласи, че от задължението да показват документ за имунизация, преболедуван Коронавирус или отрицателен тест не са освободени и работещите от у дома.

Ако работещите от у дома нямат документ, те би трябвало да се тестват с бърз антигенен тест за независимо тестване минимум един път седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и автограф. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, се счита, че е нарушил отговорностите, произлизащи от работните връзки и работодателят може да го глоби в сходство със закона за трудовите връзки, обясниха от министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР