+++ Серийно производство на изцяло електрическия Нов клас от 2025

...
+++ Серийно производство на изцяло електрическия Нов клас от 2025
Коментари Харесай

Полагане основите на State-of-the-art заводa в Дебрецен

+++ Серийно произвеждане на напълно електрическия Нов клас от 2025 година
+++ Първият в света авто цех без генериране на CO2
+++ Производство без приложимост на изкопаеми горива
+++ Неделкович - член на Борда на шефовете, виновен за производството: „ Важен крайъгълен камък за създаване на потенциал за растеж на размера в дълготраен проект “

BMW Group постави основите на своя нов цех в Дебрецен, Унгария. Компанията влага към един милиард евро в обекта, където през 2025 година ще стартира серийно произвеждане на напълно електрическия Нов клас. „ Със завода в Дебрецен ние слагаме нови стандарти във връзка с нововъведенията в автомобилното произвеждане “, сподели шефът по производството Милан Неделкович при полагането на основите на оборудването. „ Този цех е state-of-the-art образец във връзка с еластичност, резистентност и цифровизация за цялата автомобилна промишленост. “

BMW Group постоянно следва курса на печеливш напредък. „ Новият цех в Унгария играе решаваща роля за BMW Group и нейната индустриална мрежа в трансформацията към електрическа подвижност “, сподели Милан Неделкович, член на Борда на шефовете на BMW AG, виновен за производството, при полагане основите на завода. „ Той образува още един значим конструктивен детайл в построяването на потенциала, който ни е нужен, с цел да осъществим нашия дълготраен растеж на размера “.

Петер Сийярто, министър на външните работи и на външната търговия на Унгария: „ Тази голяма инвестиция е още една гаранция, че след триумфа в обичайна автомобилна промишленост Унгария ще бъде измежду водачите в ерата на електрическите коли освен в Европа, само че и в света. Горди сме, че BMW Group, една от най-големите и най-модерни автомобилни компании в света, избра Дебрецен. Това е следващото доказателство, че икономическата политика на Унгария през последните 12 години е вярна, с помощта на което капиталовата среда в Унгария стана конкурентоспособна в международен мащаб. “

„ С началото на строителството на завода на BMW Group в Дебрецен стартира нова епоха за нас “, сподели кметът на Дебрецен Ласло Пап. „ Една от най-иновативните компании в света, BMW Group, и един от най-успешните градове в Централна Европа, Дебрецен, построяват дружно бъдещето във връзка с резистентност и нововъведения. Ние сме ангажирани с триумфа на BMW Group в Дебрецен, тъй като той способства за триумфа на нашия град и нашите жители. ”

На повърхност над 400 хектара в северозападната част на унгарския град Дебрецен BMW Group построява цех за коли, покриващ цялостния цикъл на произвеждане, с завод за сплескване, каросерийно поделение, бояджийско поделение и поточна линия. Капацитетът на завода е към 150 000 автомобила годишно. Компанията влага към един милиард евро в обекта, който ще създава единствено електрически коли от 2025 година Бъдещият модел, който ще се създава в Дебрецен, ще бъде учредител на Новия клас и ще употребява клъстерната архитектура NCAR, която е създадена само за напълно електрически коли.

„ Новият клас и NCAR ни оферират неповторимата опция да преосмислим напълно автомобилното произвеждане във всичките му измерения “, сподели Милан Неделкович. „ В този цех на бъдещето можем по съвършен метод да внедрим нашата стратегическа идея за производството на BMW - BMW iFACTORY, с трите й съществени стълба - Lean, Green и Digital. “

По отношение на устойчивостта в производството, BMW Group си е сложила ясна цел с новата си индустриална локация. Неделкович добавя: „ CO2-емисиите на създаден автомобил са нулеви. Така ще потвърдим, че с воля и мощ да бъдеш модернист е допустимо постигането на стабилно автомобилно произвеждане. ” Ключов детайл от концепцията за резистентност на новия цех е цялостният отвод от приложимост на изкопаеми горива. „ Няма да използваме нито петрол, нито природен газ, а единствено сила, генерирана от възобновими източници “, сподели Неделкович, като акцентира: „ С нашия цех в Дебрецен осъществяваме първото в света произвеждане на коли без генериране на CO2. “ По този метод Дебрецен ще има видим принос за намаляването на CO2-емисиите от производството с 80 % до 2030 година

Значителна част от нужната сила би трябвало да бъде генерирана от големи фотоволтаични системи на площта на самия цех. Другата част от нужната електрическа сила ще идва 100 % от районни възобновими източници. Освен това се изследват опциите за потреблението на геотермална сила. Иновативните технологии, които до момента не са били налични на пазара в тази форма, могат да се употребяват най-вече в бояджийското поделение. Отказът от горелки на газ за сушилните съоръжения изисква консолидиране на нови технологии на електричество в бъдещата индустриална система. „ Тук играем ролята на пионери “, сподели Неделкович.

Друг детайл на устойчивото произвеждане е поредното използване на правилата на кръговата стопанска система. Материалите за производството и ресурсите се употребяват наново постоянно когато е допустимо. Например металните отрязъци и стружки, които се отделят при фрезоване и сплескване, се рециклират и материалът от тях се употребява наново. Остатъчната топлота от охладителните процеси отива в специфичен кръг и по-късно се употребява за отопление на пространства и вода. Заводът употребява интелигентни системи за мониторинг на силата, с цел да дефинира точно цялото ползване, да открие ненужна консумация и да създава по този начин, че да употребява минимално количество запаси.

В Дебрецен BMW Group поема по нов път и във връзка с дигитализацията – освен това още през днешния ден, по време на етапа на обмисляне. В невиждана степен компанията употребява принадлежности за цифрово обмисляне, с цел да проектира целия индустриален развой във виртуалния свят до най-малкия подробност и да симулира и усъвършенства всяка обособена стъпка от производството с акуратност до мм. Преди всичко съдействието с американската компания Nvidia и потреблението на създадения взаимно с нея софтуерен инструмент за обмисляне Omniverse разрешава на BMW Group да възнамерява освен по-прецизно и по-бързо, само че и още по-добре в колаборация - както в границите на компанията, по този начин и отвън тях, с сътрудници и снабдители. Милан Неделкович добавя: „ Тази въодушевяваща технология е революционна. Във виртуалния свят нашият предстоящ цех в Дебрецен към този момент създава колите от Новия клас. ”

Освен това се употребяват още доста на брой други принадлежности за цифровизация. Приложенията с изкуствен интелект (AI) се употребяват по разнообразни способи за гарантиране на качеството и усъвършенстване на процесите по поддръжката като част от Smart and Predictive

Maintenance. Edge computing, Data Analytics, 5G-технологии за позициониране и самостоятелни Smart Logistic системи с функционалности на изкуствен интелект уголемяват набора от цифрови приложения. „ Потенциалът за дигитализацията е голям. В Дебрецен ще го използваме интелигентно и дейно “, акцентира шефът по произвеждане: „ Ние реализираме ново измерение на координация на данните по цялата верига на цената и във всички вериги на процеси “.

„ Въпреки всички технологии, нововъведения и High-Tech – един авто цех е толкоз добър, колкото са хората в него “, сподели Неделкович. Екипът, управителен от шефа на завода Ханс-Петер Кемзер, сега наброява към 100 души, само че ще нарасне до над 1000 през идващите две години. „ Наемането на личен състав набира скорост малко по малко “, сподели Кемсер. Целта е маджарски чиновници да заемат управителни позиции във всички технологии на завода. „ Нашият фокус несъмнено ще бъде ориентиран към надарени експерти от района на Дебрецен и Източна Унгария “, продължава Кемсер. „ В допълнение към атрактивното възнаграждение, компанията ще предложи голям брой спомагателни преимущества и по този метод ще се наложи като извънредно прелъстителен шеф в Унгария. “ Концепцията включва характерни застраховки против акцидент, добавки за превоз, благоприятни условия за изхранване и достъп до здравното обезпечаване на компанията от 1 юни тази година. Освен това са планувани грижи за деца и учебни заведения за деца от немски и маджарски фамилии. „ Виждаме се като прелъстителен шеф в доста връзки. Предлагането на удобна среда е също толкоз значимо за нас, колкото справедливите условия на труд и ориентацията към чиновниците. Това е единственият метод да се разпознаваем и да подтикваме преданост “, изясни Кемсер.

В хода на идната фаза на строителство компанията предлага позиции за квалифицирани служащи, както и за експерти по създаване на здания, индустриални уреди и Facility Management. Освен това ще има набиране на фрагменти в региона на човешки запаси, финанси, закупуване (purchasing), IT, обмисляне и мениджмънт. Позициите в производството ще бъдат оповестени на по-късна фаза.

Изграждането на BMW Training Center-а в завода в Дебрецен към този момент е почнало, с цел да може професионалното образование, основано на системата за дуално образование, да започва, както е планувано, през септември 2023 година В бъдеще към 70 стажанти ще бъдат готови за изпит за дипломиран експерт в четири специалности в границите на тригодишна стратегия за образование от осем тренера (майстори учители). „ По този метод ние поставяме основите за бъдещето на този цех, а в това време – и за бъдещето на доста младежи “, акцентира шефът на завода Ханс-Петер Кемзер.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР