Серия от сериозни земетресения разтърси Балканите през тази нощ. В

...
Серия от сериозни земетресения разтърси Балканите през тази нощ. В
Коментари Харесай

Три сериозни земетресения на Балканите

Серия от съществени трусове раздруса Балканите през тази нощ.
В Албания, за трети следващ ден, имаше трус от над 4 по Рихтер. Този път земетресението там беше от 4,3 по Рихтер, в Адриатическо море, демонстрира информация на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Епицентърът е на 16 километра от град Шияк и на 32 километра от столицата Тирана, дълбочината пък е била 2 километра. Най-силният трус в последните три дни в Албания беше от 4,9 по Рихтер.
В Гърция имаше по-силно земетресение - 4,4 по Рихтер. Епицентърът на труса е бил на 6 километра от Манолас, на 46 километра от град Патра и на 212 километра от столицата Атина, а дълбочината - единствено 2 километра.
В Турция е усетен най-слабият трус от трите по-сериозни през тази нощ - 3,5 по Рихтер. Епицентърът е бил на 10 километра от курортния град Анталия, а дълбочината е била 81 километра.
При нито един от трите труса не се оповестява за човешки жертви или материални вреди.
Далеч по-силно земетресение обаче стана в Камчатка - 6,1 по Рихтер. Епицентърът е бил на 135 километра от град Озерновский и на 200 километра от град Петропавловск, а дълбочината на труса е 10 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР