Серия от обвинения вкараха новия служебен министър на икономиката и

...
Серия от обвинения вкараха новия служебен министър на икономиката и
Коментари Харесай

Задочен спор между КЗП и министър Стоянов

Серия от обвинявания вкараха новия длъжностен министър на стопанската система и шефа на Комисията за отбрана на потребителите в неприсъствен спор, предава. От контролния орган упрекнаха Никола Стоянов в политически напън и опит за интервенция в работата им. От Министерството на стопанската система на собствен ред оповестиха, че имат сигнал за всеобщи уволнения на дългогодишни чиновници в комисията и за назначение на тяхно място на фрагменти на Българска социалистическа партия.

В края на май на стола на Димитър Маргаритов като началник на Комисията за отбрана на потребителите седна Иван Френкев – общински консултант и регионален координатор на Българска социалистическа партия в Смолян. Маргаритов стана заместител на Корнелия Нинова. Днес Френкев заяви, че в регулатора тече инспекция, назначена от новия стопански министър за това за какво КЗП прави инспекции за продажбата на божествен газ.



„ Имаме една невиждана обстановка, в която се търси отговорност на Комисията за отбрана на потребителите за какво си прави работата. В сигнала до Инспектората се загатва, че КЗП не е способена да прави инспекции за продажбата на божествен газ”, съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите

Според Френкев това пояснение прикривало същинската цел на новия министър. „ Очевидно става въпрос за политически напън към Комисията за да се дискредитира предходното управление”, уточни той.

От Министерството на стопанската система изрично отхвърлиха изказванията му и демонстрираха фрагмент от документ до КЗП, с който се желае спомагателна информация за инспекциите за райския газ, а не се стопира работата на контролния орган.

От ведомството oбясняват, че са получили сигнал за уволнението на шестима териториални шефове в КЗП с над 10-годишен опит и последвали назначения без конкурс. Сред освободените е и Иван Бъчваров. „ Това е насмешка с хората и на всичкото от горната страна заобикаляйки закона се назначават хора”, съобщи той.

Той, както и другите освободени, са подали тъжби до съда. Самият Бъчваров се е разделил с поста си на 26 юли. „ Това беше предпоследният ден, когато към момента министър беше госпожа Нинова. Заповедта беше направена и подписана от господин Френкев. Беше ми обяснено, че по този начин е решено - не „ по този начин съм решил”, а „ по този начин е решено” подчертавам”, сподели той.



Лидерът на Българска социалистическа партия и някогашен министър на стопанската система Корнелия Нинова беше потърсена за коментар, само че на този стадий подобен не е получен в редакцията на NOVA. Обвиненията към нея от страна на служебния министър Никола Стоянов в всеобщи уволнения и назначения без конкурс започнаха преди ден, а Нинова ги дефинира като „ операции и лъжи”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР