Серия от мерки като отговор на отказа на Нидерландия да

...
Серия от мерки като отговор на отказа на Нидерландия да
Коментари Харесай

Бизнесът: Да спрем да купуваме стоки от Нидерландия

Серия от ограничения като отговор на отхвърли на Нидерландия да бъде позволена България в Шенген предложи Асоциацията на индустрилния капитал в България (АИКБ). Част от тях са много екстравантни, като те бяха поднесени в народен ефир (по " Нова тв " ) от ръководителя на УС на АИКБ Васил Велев.

Сред предложенията са българските жители да спрат да си купуват нидерландска техника, тъй като имало задоволително качествени японски и корейски артикули. А също по този начин да не зареждат от нидерландската верига бензиностанции, показана в България и даже да не се пращат студенти да учат в университети в Нидерландия, защото " можем да ги изпратим в не по-лоши дестинации ".

Той изясни също, че сме очевидци на една " политическа корупция ", на решение на вътрешни проблеми в Нидерландия за сметка на развиването на един народ и на една страна.

" България би трябвало да употребява всички вероятни лостове и канали за въздействие... Можем да осуетим с несъгласие нидерландски начинания в границите на Европейски Съюз, когато не е оскърбен българският интерес. Членството на България в еврозоната, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз са национална идея и огромен приоритет, към който би трябвало да се сплоти обществото. Готовността ни за Шенген беше доказана способените европейски институции - освен това на изключителни инспекции. Това, че не сме в Шенген, за бизнеса значи нелоялна конкуренция за разнообразни браншове. Поставени сме при разнообразни условия и това в допълнение оскъпява и затруднява българския бизнес ", акцентира Васил Велев.

 

В СЪЩИЯ ДУХ И ОТ " БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД "

Парламентарната група на " Български напредък " внесе проекторешение, с което упорства Народното събрание да задължи държавното управление да гласоподава в границите на Съвета на Европейски Съюз срещу всички оферти и начинания на Нидерландия като реципрочна мярка по отношение на блокирането на страната ни за Шенген. Това беше препоръчано още в събота от водача на партията Стефан Янев, който тогава прибави към самодейността и апела: " Дела, не думи "

" Българската страна би трябвало да стартира да се държи съответно. В този случаи за нас това значи взаимност. българският народ не следва да носи групова отговорност, тъй като в случай че е налице несъблюдение на дадени рекомендации, ограничения и политики, то Европейски Съюз има задоволително други лостове и механизми за налагане на наказания. Очевидно това не е по този начин, тъй като няма решение на орган на Европейски Съюз, който да не удостоверява готовността на страната ни за присъединение към шенгенското пространство ", разяснява депутатът от " Български напредък " и заместник-председател на Народното събрание Надежда Самарджиева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР