Сериозно влошаване на времето ни очаква в четвъртък. И вместо

...
Сериозно влошаване на времето ни очаква в четвъртък. И вместо
Коментари Харесай

Идва още сняг и студ

Сериозно утежняване на времето ни чака в четвъртък. И вместо да посрещаме първа пролет, би трябвало още веднъж да извадим шалове и ръкавички. Това демонстрират средносрочните модели за времето, показани тази заран в " Дарик кафе ".

Днес от югозапад преваляванията ще стопират, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево. Още на следващия ден обаче поради нов средиземноморски циклон ще стартира да вали над цялата страната. Очаква се преваляванията да са преобладаващо от дъжд, само че в някои региони на Северна България и Предбалкана може да падне и сняг.

По-сериозен зимен припадък ще има в четвъртък и петък. Валежите от сняг в тези два дни ще бъдат значителни.

Още от утринните часове в четвъртък ще стартират валежи от дъжд и сняг, които денем последователно ще се усилват и ще обзет страната. Северно от Стара планина, в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще вали сняг, а в южните региони и по Черноморието - дъжд.

Ще се образува снежна покрива, тук-там в Северна България забележителна, допустимо е да се основат условия за навявания и образуването на преспи.

Така макар настъпването на астрономическата пролет, която посрещаме през днешния ден в 18.15 ч., над България трайно ще се настани същински зимно време с температури към и малко под нулата. Вероятно ще има усложнения и в придвижването през старопланинските проходи и в Дунавската низина.

В петък последователно преваляванията ще отслабват и до края на деня ще стопират, най-късно на изток. Ще е студено, в Северна България с негативни температури за интервала, в южните региони по-топло, там където преваляванията ще са от дъжд.

В събота времето ще остане студено, изключително в утринните часове. В неделя и понеделник нов средиземноморски циклон ще донесе още превалявания, този път от дъжд. Снежната завивка бързо ще се стопи.

До края на март времето ще остане относително хладно, само че с идването на април температурите ще се покачат, демонстрират още прегледаните модели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР