„Сериозно сме обезпокоени от дискусиите за намаляване на средствата в

...
„Сериозно сме обезпокоени от дискусиите за намаляване на средствата в
Коментари Харесай

Петър Витанов в Стара Загора: Работим за повече средства за най-изоставащите региони


„ Сериозно сме обезпокоени от полемиките за понижаване на средствата в бъдещия европейски бюджет, подкрепящи доближаването сред районите. За страдание, планува се парите за Кохезионна политика да бъдат понижени с 10%, за Общата селскостопанска политика - с над 15 %. Европейски Съюз може да реализира общите си цели единствено в случай че разполага с съответен на икономическите и обществените си цели бюджет. “, акцентира ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

Той взе участие в полемика „ Новият Европейския бюджет - късмет за уравновесено развиване на районите “ в Стара Загора.

„ Ето за какво е належащо слагането на ясни цели в европейския бюджет, които да дават отговор на упованията на жителите ‒ а това безспорно са финансовото застраховане на Кохезионната политика най-много в посока ускорено догонващо развиване на изоставащите райони, на Общата селскостопанска политика, на ограниченията за битката с неравенствата, миграцията, за повишение качеството на образованието, науката и нововъведенията, сигурността и защитата. “, добави Витанов.

Витанов показа и главните характерности на препоръчаната от Европейската комисия самодейността за Нов зелен курс.

„ Това е потребна самодейност сама по себе си, само че в случай че при нейното структуриране се обърне съществено внимание на районните разлики при създаване на съответните оферти. Трябва да бъдат дадени и основни гаранции във връзка с проблемите, с които се сблъскват обособени страни. “, подчертава Витанов.

Ръководителят на българските социалисти в Екологичен потенциал акцентира:„ Нека държим баланс. Нека не се трансформираме в крайни екологични екстремисти, а да се погрижим за подсигуряваме обществените права на трудещите се в промишлеността. Нека българското държавно управление си свърши работата, а не след това да се оправдаваме с Европа, че ни принуждава да затваряме тецовете си. Очакваме съществени ограничения, тъй че сме да подготвим стопанската система си за новия вид политики и да се възползваме от оферти за обществена акомодация и преквалификация на заетите в тежките промишлености. Доживяхме Герб да ни упреква, че предаваме страната си около Зелената договорка, маскирайки личното си безучастие и безгрижие с Европейски Съюз. “, добави Витанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР