Сериозно обвинение спрямо Сирия и Русия отправи турският президент Реджеп

...
Сериозно обвинение спрямо Сирия и Русия отправи турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган обвини Русия и Сирия, че целево нападат цивилни в Идлиб

Сериозно обвиняване по отношение на Сирия и Русия насочи турският президент Реджеп Ердоган. 
" Повечето офанзиви, осъществени от режима и Русия в Идлиб, са ориентирани към цивилни жители, а не към терористи “, сподели Ердоган и добави, че тези набези имат за цел да тласнат цивилни лица към турската граница, с цел да се улесни лесното завладяване на региона.
Той съобщи, че страната му ще направи всичко належащо с наземни и въздушни средства, с цел да изтласка сирийската войска оттатък турските наблюдателни пунктове в Идлиб до края на месеца.
Това не са първите му обвинявания към режима, като преди този момент е сочил подкрепяните от Иран милиции и съветските сили за " кланета " на цивилни в региона, оповестява „ Сабах “.
Изказвайки се на съвещанието на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), Ердоган съобщи, че Турция към този момент няма да работи с празни обещания.
Президентът означи, че Турция търпеливо е чакала изискванията на споразуменията да бъдат приложени в Сирия, само че търпението му изтича, изключително след офанзивите на режима, ориентирани против турските сили в Идлиб.
" Ако режимът или терористичните организации получат цялостен надзор над Сирия, тогава сигурността и стабилността на Турция ще бъдат застрашени ", сподели Ердоган и добави, че Турция ще бъде в сигурност единствено в случай че бъде въдворена сигурност в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР