Сериозно обновление в новия парламент. Старите лица в него ще

...
Сериозно обновление в новия парламент. Старите лица в него ще
Коментари Харесай

Как сядат депутатите в пленарната зала

Сериозно обновяване в новия парламент. Старите лица в него ще са по-малко от новите: 117 души, които към този момент за били законодатели и 123-ма, които за първи път имат мандат.47 от новите народни представители са адвокати, огромен е делът на икономистите и лекарите.

Как ще се нареждат парламентарните групи в пленарната зала на 45-ото Народно събрание? Кой къде ще седи? В разположението има съществени промени. Защото по остаряло парламентарно предписание всяка група би трябвало да има места на първия ред.



Групата на ГЕРБ отива в средата. Тя включва 15 настоящи министри и заместник-министри, както и регионалните шефове на Пловдив, Пазарджик и Габрово. Новите депутати са общо 33-ма от 75, заяви бТВ.

Вдясно от тях ще са " ИТН ", с които в Народното събрание влизат напълно нови лица. Сред тях са сценаристите на Слави Трифонов, доста адвокати, в това число специалисти от правната дирекция на Народното събрание.

Вляво са Българска социалистическа партия - множеството депутати са добре познати от предишното и новите лица са необичайност.

До тях са Движение за права и свободи - обновлението при тях е повече от съществено - 10 от 30 лица са непознати за публиката.

„ Демократична България “ сядат най-вдясно - единствено трима от всички 27 души в групата имат опит в пленарна зала - Атанас Атанасов, Мартин Димитров и Христо Иванов - от трибуната като министър.

До тях са " Изправи се, мутри вън ": Тук някогашни са единствено Мая Манолова, Татяна Дончева и Мария Капон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР