Сериозно инвестиционно намерение е заявено от Летище Пловдив от фонд,

...
Сериозно инвестиционно намерение е заявено от Летище Пловдив от фонд,
Коментари Харесай

Инвестиционен фонд от Абу Даби иска Летище Пловдив

Сериозно капиталово желание е декларирано от Летище Пловдив от фонд, основан в Абу Даби. На днешната среща в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че процедурата за концесията на пловдивския аеропорт ще започва най-късно до края на 2020 година.

Наскоро министър председателят Бойко Борисов съобщи, че пловдивското летище ще се трансформира в балкански хранителен хъб, оповестява "Трафик ".

„ При този забележим стопански напредък не може Пловдивското летище да остане по този начин малко настрана, занемарено. И мисля, че Балканите имат потребност от един огромен хранителен хъб, от който да идват и да си изнасят артикули.

Виждате какъв брой завода се направиха, може в един миг да се окаже, че със аероплан по на ниска цена ще се доставят артикули, в сравнение с с тирове, в случай че се създадат групажи ", сподели тогава министър председателят.

Процедурата за концесията на летището ще бъде готова точно по капиталовото желание на фонда от Обединените арабски емирства. Той включва карго терминал, който да събира артикули от Балканите – най-вече храни, които да бъдат изнасяни за Арабския свят и Изтока. В същото време ще има и инпорт на първични материали.

Предвижда се да се запазят и пътническите полети, като е заложено построяването на още един терминал. Освен капиталовия фонд, в процедурата могат да вземат участие и други компании, които дават отговор на концесионните критерии.

Припомняме, че преди година страната приключи концесионната процедура за Летище Пловдив. Причината бе, класираният преди всичко участник бе уведомил за невъзможността да подписа концесионен контракт в лицето на консорциума сред „ Хайнан” и „ Пловдив Еърпорт Инвест”.

Инвестиционното желание предвиждаше създаване на карго зона и два пътнически терминала.

От прекратяването на концесионната процедура пък започнаха каузи сред Летище Пловдив и частника, който държи перона и част от складовите пространства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР