Сериозни загуби и неустойки търпят малките фирми за товарни превози

...
Сериозни загуби и неустойки търпят малките фирми за товарни превози
Коментари Харесай

Превозвачи заплашват с протест

Сериозни загуби и неустойки търпят дребните компании за товарни транспорти поради въведеното от гръцките управляващи тестване на водачите на камиони на граничния пункт „ Кулата - Промахон “. Недоволството ескалира и може да прерасне в непринудено блокиране на придвижването на българска територия.

От два дни с решение на гръцките здравни управляващи антигенни проби за ковид се вършат и на всички водачи на тежкотоварни камиони. Пробите се взимат на границата от 7 сутринта до 22 часа, а през нощта проби не се вършат, оповестява БНР. „ Четири километра ги минах за 7 часа, денем – от 8 до 10 вечерта, не минават повече от 20-30 автомобила в Гърция, товарни “, сподели заместник-председателят на Съюза на българските транспортни служащи Веселин Дангов, който твърди, че има дискриминационно отношение към превозвачите:

„ По това време минават бусове с гастарбайтери-българи, леки коли. Хората, които се занимават с тестванията, обръщат внимание на тях и на ТИР-овете. Правят проби, само че на товарните коли са минимум. Единствено на „ Кулата “ е това – този абсурд, който няма аналог “

Според превозвачите това е следващото нарушаване на европейското съглашение за зелени транспортни коридори от страна на Гърция.

Заради неналичието на съответна реакция от българската страна може да се стигне и до непринудено блокиране на придвижването преди Кулата, предизвести Веселин Дангов:

„ Само за 2 часа и ще кажат: да, бе, да, оставете ги, товарните коли не подлежат, тъй като има закон “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР