Сериозни са щетите от пожара в Русенската опера, който избухна

...
Сериозни са щетите от пожара в Русенската опера, който избухна
Коментари Харесай

Пожарът в Русенската опера нанесе сериозни щети

Сериозни са вредите от пожара в Русенската опера, който избухна през днешния ден следобяд, съобщи Българска национална телевизия.

След погасяването му евентуално цялата сцена е наводнена. Не се знае в какво положение са и окачващите структури.

На мястото в още има екипи на пожарната.

Огънят е обхванал покрива по време на ремонтни действия.

Няма потърпевши . В постройката са били четирима строители и администрацията. Изведени са в точния момент, двама от тях - с пожарникарска стълба.

Пожарът породи в ранния следобяд, към 15 ч. Гъстият пушек и задушливата миризма се стелеха по цялата централна част на Русе. Районът беше отцепен от полицията. Служителите на операта - някогашни и сегашни, с терзание гледаха по какъв начин гори покривът на постройката.
 Гори операта в Русе Обновена
Гори операта в Русе

Четири пожарни гасят огъня

Преди седмица, по време на проливните дъждове, покривът протече и преди 2-3 дни стартира ремонт. Махнати са циглите, прави се хидроизолация. По непотвърдена информация майсторите са употребявали горелка при лепенето на изолационния материал. По първични данни, огънят е тръгнал точно от там.

Хора, които са били по това време в региона, кават, че са чули крясъци за помощ, а пожарната доста бързо е пристигнала на мястото.

Щетите занапред ще се обясняват.

Инцидентът обаче няма да се отрази на идните представления . От Министерството на културата са уверили, че ще спомагат за възобновяване на вредите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР