Сериозна е ситуацията по отношение на наднорменото тегло при децата

...
Сериозна е ситуацията по отношение на наднорменото тегло при децата
Коментари Харесай

Експерт алармира: Децата у нас масово са с наднормено тегло

Сериозна е обстановката във връзка с наднорменото тегло при децата в България. Години наред имаше повишение на % и изискваше ограничения. До момента той твърдо държи от към 15-25%, което отключва други болести и затруднения.
Това сподели в "Денят стартира " Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, който съобщи още, че, в случай че не предпазим децата си от най-ранна възраст от заболявания, в никакъв случай няма да насмогнем на процесите на непрекъснато лекуване на новопоявяващи се болести.
"Това, което се опитваме да създадем, е да ги приучим към здравословно хранене от най-ранна детска възраст, тъй като тези привички остават за цялостен живот. Основни фактори в този развой са фамилната среда, достъпът до здравословна храна, неналичието на нападателна реклама и по-висока двигателна интензивност ", сподели Кунчев.
Мерките на страната са етикетиране, цялостна информация какво консумираме, с какъв брой калории е, наличие на сол, мазнини и ограничение на нападателната реклама. Стремежът е да реформулираме храните, което не беше посрещнато по никакъв начин добре от промишлеността, само че в този момент са доста по-кооперативни и осъзнават, че в някои храни би трябвало да падне процентът на хидрогенираните мазнини и солта.
Кунчев разяснява още, че тестените храни от ден на ден са намалели в учебните заведения, а до края на тази година ще има приемане на регламенти за двойния стандарт при храните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР