Сериозен се очертава въпросът доколко и докога публичните финансови средства

...
Сериозен се очертава въпросът доколко и докога публичните финансови средства
Коментари Харесай

ВМРО с пас към ГЕРБ за Колежа, топката е в Борисов

Сериозен се обрисува въпросът до каква степен и докога обществените финансови средства на общината би трябвало да се насочват напълно към съответен обект, при съществуването на редица не по-малко належащи проблеми за града, които също изискват финансови запаси.

Община Пловдив от ден на ден се трансформира в пандизчия на личния си кафез, основан от дългогодишна липса на политики и съответни навременни дейности в отбрана на общинските и публични ползи.

Редица (без)действия до момента по проблема със стадион „ Ботев “ в сегашния миг се мултиплицират в Гордиеви възли.

Въобще не е учудващо, че ще се търсят още няколко милиона лв. общински пари за стадион “ Христо Ботев ”.

Чашата на нашето самообладание и на пловдивските данъкоплатци към този момент стартира да прелива. Пловдив не е единствено стадион “Ботев ”, той е принципал на голям брой спортни комплекси, обекти и уреди, като пловдивският футбол е единствено дребен колорит от богатата палитра от спортове, които се практикуват в града ни.

Няма по какъв начин да подкрепим следващия заем, който ще пристигна от джоба на всеки един пловдивски жител. Това обрича финансовите планове на цялостен застой, а даже и на провал.

Както е известно, по време на предходното ръководство на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лв. за строителството на стадион „ Христо Ботев “. До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лв., а през предходната седмица Община Пловдив взе решение да изтегли спомагателен заем в размер на 12 милиона лв. за изцяло дотъкмяване на оборудването.

“ Ще има козирка на целия стадион на Ботев, заречен съм на почитателите “, съобщи Борисов на „ Колежа ” при следващото си посещаване. Напомняме на водача на Политическа партия ГЕРБ, че обещанията се дават, с цел да се съблюдават.
И както народът ни умно е отбелязал “казана дума- хвърлен камък ”.

Затова ние от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме заслужено и рационално решение.
Ако Борисов държи на думата си, дано не бъде необоснован и подари партийната дотация на неговата партия за довършването на стадион “ Христо Ботев ” и съблюдава обещанието си пред почитателите на “канарчетата ”.
Така няма да се постанова пловдивчани да заплащат с налозите си дадените от Борисов обещания, а почитателите няма да останат с горчив усет, че са били използвани за предизборните похвати на един някогашен министър председател, пък бил той и централен нападател на “ Бистришките тигри ”.
Предложението ще бъде импортирано за гласоподаване на идната постоянна сесия на ОБС- Пловдив от групата на Вътрешна македонска революционна организация.
Общинските съветници ще предложат да бъде спрян плана в случай че би трябвало, както и да се провежда одит на свършеното на “Колежа ” до момента.

Гражданите и данъкоплатци на Пловдив би трябвало да знаят какъв брой средства ще са нужни за завършването на стадиона и доколко на комплектност.

Общинските съветници на Вътрешна македонска революционна организация ще упорстват за съответни отговори и решения по отправените питания и оферти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР