Серина Уилямс наскоро се завърна след над година извън кортовете,

...
Серина Уилямс наскоро се завърна след над година извън кортовете,
Коментари Харесай

Бенчич не остави шансове на Серина Уилямс и я доближи на два турнира от отказването

Серина Уилямс неотдавна се завърна след над година отвън кортовете, само че позволи проваляне още в откриващия си мач на Уимбълдън и като че ли тя самата тогава разбра, че нейните дни в професионалния тенис са преброени. Все отново 40-годишната американка реши да вземе " уайлд кард " за шампионата в Торонто и записа първата си победа от 15 месеца насам. Това обаче очевидно не е било задоволително сериозна крачка напред, с цел да реши да се задържи за по-дълго в Тура и преди два дни разгласи по какъв начин ще постави завършек на кариерата си на тазгодишния US Open. Белинда Бенчич пък приближи международната номер едно още повече до отказването, откакто я в профил с рутинното 6:2 6:4 във втория кръг на конкуренцията в Канада и по този метод за Уилямс остават само шампионатите в Синсинати и Откритото състезание на Съединени американски щати, до момента в който не окачи ракетата на стената. Бенчич пък си обезпечи място на осминафиналите, където я чака среща с друга тогавашна лидерка в международната класация, а точно Гарбинье Мугуруса.

Уилямс сподели темперамент в откриващото си подаване, отразявайки две точки за пробив, само че си личеше какъв брой по-уверено се придвижва олимпийската шампионка по корта. Серина се опитваше да компенсираше със своята мощност, но постоянно не намираше очертанията на съперниковото поле и поставената под номер 12 осъществя брейк, който не след дълго дублира и по този начин си обезпечи триумфа в откриващата част.

Вторият сет се развиваше надалеч по-успешно за 40-годишната състезателка и асовете непрестанно се увеличаваха в нейния актив. Ретурите на американката обаче продължаваха да не са по никакъв начин безапелационни и Бенчич изчака прочут спад в началния удар на ветеранката, след което осъществя съдбоносен пробив за изхода на дуела и си подсигурява крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР