Сериалът „Игра на тронове“ на американската кабелна телевизия HBO бе

...
Сериалът „Игра на тронове“ на американската кабелна телевизия HBO бе
Коментари Харесай

За пореден път! „Игра на тронове“ с награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал

Сериалът „ Игра на тронове “ на американската кабелна телевизия HBO бе почетен с премия „ Еми “ за най-хубав трагичен сериал на 70-ата гала в Лос Анджелис за премиите на Американската академия за телевизионно изкуство и просвета.
Церемонията се организира в „ Майкрософт тиътър “ в Лос Анджелис тази нощ, съобщи Агенция Франс Прес.
За трети път "Игра на тронове " получава премията "Еми " в тази категория. Отличието е считано за еквивалент на Оскарите. Филмът имаше общо 22 номинации. Той победи в борбата за най-хубав трагичен сериал продукциите "Американците ", "Короната ", "Историята на прислужницата ", "Странни неща ", "Западен свят " и "Това сме ние ".
В категорията за най-хубав комедиен сериал оценката сграбчи "Прекрасната госпожа Мейзъл " на Амазон - история за еврейска брачна половинка, мамена и изоставена от мъжа си, която стартира нов живот и поражда скандал. Продукцията победи в конкуренция с комедийните сериали "Атланта ", "Бари, " "Чернеещ, " "Успокой топката ", "Блясък ", "Силициевата котловина ", "Непобедимата Кими Шмит ".
В категорията за най-хубав минисериал победи продукцията на канала FX "Убийството на Джани Версаче ".
В актьорските категории английската актриса Клеър Фой получи премията "Еми " за най-хубава актриса в трагичен сериал за ролята й на младата кралица Елизабет Втора в трагичния сериал "Короната ". Сериалът на стрийминг канала Нетфликс стана трамплин за 34-годишната актриса, взела участие преди този момент в английски телевизионни филми.
Британският артист Матю Рис бе почетен с "Еми " за най-хубав артист в трагичен сериал за ролята му в "Американците " - сага за руските шпиони от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Съединени американски щати през Студената война, чийто шести и финален сезон приключи напролет.
Танди Нютън получи "Еми " за най-хубава актриса в поддържаща роля в трагичен сериал заролята й в "Западен свят ". Наградата "Еми " за най-хубав артист в поддържаща роля в трагичен сериал бе присъдена на Питър Динклидж за ролята му в "Игра на тронове ".
В актьорските категории за комедийни сериали за най-хубава актриса бе оповестена Рейчъл Броснахън за "Прекрасната госпожа Мейзъл ". За най-хубав артист в комедиен сериал бе отличен Бил Хейдър за "Бари ". Хенри Уинклър получи оценката за най-хубав артист в поддържаща роля в комедиен сериал за "Бари ". Алекс Борстейн получи оценката за най-хубава актриса в комедиен сериал за "Прекрасната госпожа Мейзъл ". При минисериалите за най-хубав артист бе разгласен Дарън Крис за "Убийството на Джани Версаче ", а за най-хубава актриса Реджина Кинг за "Седем секунди ". В поддържащите функции там бяха отличени Джеф Даниълс и Мерит Уивър за минисериала "Забравени от бога ". За постановка за трагичен сериал бе отличен Стивън Долдри за "Короната ", а за комедиен сериал Ейми Шърман-Паладино за "Прекрасната госпожа Мейзъл ".
Церемонията на 70-ите награди "Еми " обаче се открои не толкоз с премиите, колкото с предложение за брак, отбелязва Агенция Франс Прес. Глен Уайс до момента е имал 13 статуетки "Еми ", само че съвсем е незнаен отвън Холивуд. Сега той получи 14-ата премия "Еми " за режисурата му на последната гала за премиите "Оскар ". При излизането си на сцената за приемане на премията той се обърна към приятелката си с предложение за брак.
Малко по-късно на сцената се качи Матю Рис, с цел да получи своето отличие и сподели, че неговата другарка в живота и на екрана Кери Ръсел му е споделила, че в случай че и той й насочи предложение за брак, тя ще го удари.
Любопитното бе, че по време на церемонията не беше упоменат Доналд Тръмп. Това се случва за първи път на наградни церемонии, откогато той бе определен за президент. Досега всяко разпределяне на награди в Съединени американски щати бе мотив за рецензии по негов адрес.
Като цяло на церемонията за премиите "Еми " огромните спечелили бяха каналите Нетфликс и HBO, които получиха по общо 23 оценки в разнообразни категории, отбелязва Ройтерс. Досега HBO в продължение на 16 години печелеше най-вече награди "Еми ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР