Сергей Микищенко, представител на финансовия блок на руското министерство на

...
Сергей Микищенко, представител на финансовия блок на руското министерство на
Коментари Харесай

Заплатите на мобилизираните руснаци - миниалната е 195 хиляди рубли

Сергей Микищенко, представител на финансовия блок на съветското министерство на защитата, обясни реда за погашение на парични компенсации на мобилизираните. Според него минималният размер на заплащанията е 195 хиляди рубли (6200 лв). Парите ще се изплащат от 10-то до 20-то число за предходния месец на работа. Този месец парите ще бъдат кредитирани предварително - на 8 ноември, написа съветският вестник " Комерсант ".

 

Размерът на заплащанията ще зависи от чина на военнослужещия. Минималният размер на заплащанията е 195 хиляди рубли, Толкова ще получава примерно редови войник в мотострелково поделение. Офицерите получават по-големи заплати. Например, пълководец на взвод, съгласно Микищенко, ще получи около 225 000 рубли (7200 лв), а пълководец на батальон - около 243 000 рубли (около 7800 лв).

 

Сергей Микишченко сподели, че социалното заплащане в размер на 158 хиляди рубли (5050 лв) няма да се полза с налог общ приход 13%. Според него парите за октомври ще бъдат изплатени предварително - на 8 ноември. Сумата се пресмята съразмерно на времето на военна работа. Пълният размер на минималното заплащане ще получат мобилизираните военнослужещи, служили от 1 до 31 октомври.

 

На 19 октомври президентът Владимир Путин  за мобилизираните минимум 195 хиляди рубли. На 25 октомври средствата бяха импортирани в бюджета на Министерството на защитата. Преди това в някои райони мобилизираните неведнъж се оплакваха от забавени заплащания.

 

Реалните приходи на съветските военни ще набъбнат с 16%. В бюджета за 2022 година бяха заделени 912 милиарда рубли за заплащания на военните, само че заради военната интервенция тази сума набъбна до 1,216 трилиона рубли. Ръководителят на централната банка Елвира Набиулина съобщи, че заплащанията на участниците във военната интервенция в Украйна няма да повлияят на равнището на инфлацията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР