Сергей Иванов, ръководител на главно кардиологично отделение на болница за

...
Сергей Иванов, ръководител на главно кардиологично отделение на болница за
Коментари Харесай

Руски лекар говори за опасен сърдечен проблем след прекаран коронавирус

Сергей Иванов, началник на основно кардиологично поделение на болница за ветерани от войната в Москва, сподели пред радио " Спутник ", че коронавирусната зараза въздейства върху увеличението на кръвосъсирването и постоянно води до образуването на кръвни съсиреци в сърдечния мускул.
Според него, коронавирусът предизвиква затруднения в сърцето и поврежда мускулната тъкан на органа. В резултат на това доста пациенти с COVID-19 развиват миокардит (възпаление на сърдечния мускул), написа БГНЕС.
 Руски препоръки за предварителна защита против ковид Руски препоръки за предварителна защита против ковид
Руският доктор Елена Малишева изясни пред Първи канал на съветската телевизия по какъв начин да се минимизира риска от това да се заразиш с коронавиру...
" В острата фаза на COVID-19 доста постоянно се развива инфаркт на миокарда от втори вид, който не е обвързван с плака (в съдовете). Коронавирусът води до формиране на кръвни съсиреци и се развива миокарден инфаркт. Това е едно от затрудненията на ковид през днешния ден ", изясни Иванов.
Специалистът предлага на тези, които се лекуват от ковид вкъщи и имат постоянно болки в гърдите, които не могат да бъдат спрени от нитроглицерин, неотложно да се обадят на " Бърза помощ ".

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР