Сепаратистите, застъпващи се за независимостта на Каталуния, отново блокираха пътищата,

...
Сепаратистите, застъпващи се за независимостта на Каталуния, отново блокираха пътищата,
Коментари Харесай

Каталунските сепаратисти блокираха пътищата между Испания и Франция

Сепаратистите, застъпващи се за независимостта на Каталуния, още веднъж блокираха пътищата, свързващи Испания и Франция.

" AP-7 е изцяло блокиран в региона на Сан Грегори в двете направления заради митинги ”, съобщи представител на каталунските правоохранителни служби в Twitter.
 
Police in riot gear are seen kicking protesters as they use force to remove hundreds of people blocking a highway that connects France to Spain’s Catalonia region
— Reuters (@Reuters)

Освен това радикалното придвижване „ Демократично цунами “ в обществените мрежи твърди, че границата с Франция в страната на баските е блокирана. Има 15 км тапи в региона.



Блокадата на трафика с Франция стартира в понеделник, когато няколкостотин радикали блокираха автомагистралата АР-7 от двете страни на границата , в граничния регион Ла Юнкер (провинция Жирона, самостоятелна област на Каталуния). В резултат на това през днешния ден те съумяха да отхвърлен както френските, по този начин и испанските сили за сигурност. Най-малко 19 души са ранени, а към 20 души са арестувани. След това радикалите започнаха да блокират различен път в региона - националната автомагистрала N2, а също по този начин продължиха да блокират AP-7 в други сектори. Вечерта органите на реда оповестиха, че придвижването е изцяло възобновено.-->

В момента няколко пътища в Барселона също бяха блокирани заради манифестации, съгласно каталунските правоохранителни органи.
 
 БГНЕС

На 14 октомври Върховният съд на Испания осъди 12 каталунски политици за присъединяване им в противозаконен референдум за самостоятелност през 2017 година. Девет души бяха приети за отговорни за протест и получиха присъди от 9 до 13 години затвор. Трима бяха приети за отговорни в неподчинението и получиха санкции. Това отприщи продължаващите митинги и вълнения в самостоятелната област.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР