Сензорна зала беше открита в Дневния център за пълнолетни с

...
Сензорна зала беше открита в Дневния център за пълнолетни с
Коментари Харесай

Откриха сензорна зала в Дневния център за пълнолетни с увреждания в Дупница

Сензорна зала беше открита в Дневния център за пълнолетни с увреждания в Дупница, оповестиха от общинския пресцентър. Сeнзopнaтa тepaпия e хoлaндcки пaтeнт и ce изпoлзвa пpeдимнo пpи хора c yвpeждaния. Работата в новооткритата зала ще съчетава по новаторски метод концепциите на психоанализата, релационната психомоторика и мултисензорния принцип, е показала при откриването шефът на центъра Нина Александрова.

Стойността на оборудването е 23 хиляди лв. , които са временен излишък от предходната година на центъра, сподели за Българска телеграфна агенция Александрова. Тя уточни, че залата може да се употребява от 5-6 консуматори по едно и също време. " Тя е първата в Дупница, за нашия вид заведение, което се употребява от хора с увреждания над 18 години ", уточни шефът на центъра. В залата се ползва групова и самостоятелна терапия. 

Кметът на Дупница Методи Чимев е подарил на потребителите пясъчна табла, която е средство за релаксация и насърчаване на концентрацията и творчеството, преносим компютър и така наречен прочувствени топки.

Над 20 са потребителите, които ежедневно посещават дневния център, прецизираха оттова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР