Сензация в турнира за Купата на африканските нации! Четирикратният носител

...
Сензация в турнира за Купата на африканските нации! Четирикратният носител
Коментари Харесай

Гана се издъни гръмко и приключи с Купата на африканските нации


Сензация в шампионата за Купата на африканските народи! Четирикратният притежател на трофея Гана отпадна в групите след гръмка издънка. " Черните звезди " изгубиха с 2:3 от новобранеца Коморски острови и останаха на дъното на група 3 с актив от едвам 1 точка.

Така тимът на Гана се проваля в опитите си да вдигне трофея към този момент 40 години, откогато за последно победи през 1982 година



На ст. " Румде Аджиа " в Гаруа, Коморските острови поведоха още в 4' с гол на капитана Ел Фарду Бен, а Гана усложни задачата си в 25', когато водачът на отбора Андре Аю си изкара пряк червен картон.

Коморските острови удвоиха задатъка си в 62' посредством Ахмед Мони, преди Гана да изравни в границите на по-малко от четвърт час. Първо Ричмънд Боаки понижи в 64', а по-късно Александър Джику изравни в 77'.

Съперникът обаче изтръгна трите точки в 85' с второто попадение на Мони за вечерта.



В другия дубой от тази група Габон и Мароко направиха зрелищно 2:2 и не престават към осминафиналите. Въпреки че още веднъж бяха без капитана си Пиер-Емерик Обамеянг, който напусна лагера на тима поради проблеми със сърцето след прекаран ковид, габонците откриха резултата посредством Джим Алевина в 21'.

" Лъвевете от Атлас " възвърнаха равенството посредством Софиан Буфал от дузпа в 74', само че Габон още веднъж излезе напред след автогол на Найеф Агуер.

Мароканците въпреки всичко избеганаха провалянето в 84' със ужасно осъществяване на звездата си Ашраф Хакими.

Така отборът на Вахид Халилходжич печели групата с актив от 7 точки, пред Габон с 5. Коморските острови остават в борбата на най-хубавите трети и резервират шансове за място в елиминациите.

По-рано през днешния ден за осминафиналите се класираха Сенегал, който изненадващо стигна единствено до нулево тъждество с Малави, и Гвинея, чийто отбор отстъпи с 1:2 на Зимбабве. Малави запази очакванията си за продължение напред.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР