Сензационна оферта за кабинет направи публично лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Сензационна оферта за кабинет направи публично лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Сензация от Борисов! Предложи кабинет на 4 партии

Сензационна оферта за кабинет направи обществено водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана по време на огромна предизборна среща на ГЕРБ с Манфред Вебер. Зала № 3 на НДК изглеждаше като в най-хубавите години на ГЕРБ – претъпкана от хора, с огромни екрани, на които този път се излъчваха не посланията и триумфите на ГЕРБ, а графики със страшните числа на инфлацията и повишаването на стоките.


-->
Събитието бе под надпис  „ По-силни от рецесиите! ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ”.  С Вебер беше и българският еврокомисар Мария Габриел. На първия ред знаково седяха Бойко Борисов, водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, Вебер, Габриел, Томислав Дончев, Делян Добрев, евродепутатът Андрей Новаков.

В 10-минутна надъхваща тирада Борисов направи анализ на триумфите в третия мандат на ГЕРБ и даде поръчка, че партията му да излъчи идващия министър председател.

Досега сме били балансьор, само че към този момент има бели и черни фигури. И ние сме твърдо с белите. Да, това ни коства 4-5 %, само че нашите сътрудници би трябвало да знаят. Първата политическа мощ би трябвало да изкара министър председател, съобщи Борисов.

И се обърна към водачите на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков и Асен Василев: „ Как ще се оправите без мен, не си го причинявайте. Радвайте се, до момента в който ме има мен. Аз съм добър човек. Ако ви докопат Томислав, Делян, Андрей… Те ви се точат. Как си представяте да бъдете министри, тъй като първата политическа мощ би трябвало да изкара министър председател. Не си го причинявайте. ”.

Не пожелавай дамата, в тази ситуация партията на другия, тъй като ще стане твоя. Ние изглеждаме, че сме подредени и дисциплинирани. Какви разногласия и какви характери са тези и с цел да вървят зад мен, те са се убедили, че вървят на вярното място. Не си го причинявайте. Уважаваме тези, които ще гласоподават за вас. Уважавайте тези, които ще гласоподават и за нас, сподели още Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към Манфред Вебер: „ Утре кажете на Урсула, няма проблем да има устойчиво държавно управление. Имаме необичаен късмет да създадем държавно управление със постоянна европрограма и България да не помни рецесиите. И Радев ще е спокоен, че в този момент всичко е на гърба му. Трябва ни мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Ако водачите на тези 4 партии се съберат, ще имаме устойчиво стабилно насочено държавно управление – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България. ”.

Борисов не назова четвъртата партия. Така не стана ясно дали това е Политическа партия, откакто вижда водачите й като министри, или е Съюз на демократичните сили, с която ГЕРБ са в коалиция.

Притеснявам се от АЕЦ " Запорожие ". Всеки ден ракети падат и може да провокират повреда. Много е покрай нас, а сме наплашени от Чернобил. Първи сме по онкозаболявания в Европа. Направете по този начин, че да се подсигурява сигурността. От една повреда ще заминат земеделие, туризъм и отглеждане на животни и живота. Събери ги, Вебер. Знам, че имате лидерски срещи. Това е голяма паника за нас, съобщи още водачът на ГЕРБ.

Събитието стартира с тирада на някогашния енергиен министър Делян Добрев, който показа газовата скица на Петков. Андрей Новаков даде допълнения за програмата на ГЕРБ.

Има поредност от рецесии, само че първо би трябвало да овладеем политическата, да върнем в политиката разговора и отговорността – със устойчиво държавно управление, съобщи Томислав Дончев. Ние ще носим главната отговорност, тъй като притежаваме по-рядка експертиза. Но не можем до една година да отстраним вредата на Политическа партия, трябват ни 4 години, безапелационен бе Дончев.



Манфред Вебер се обърна към България: „ Идете и гласувайте. В несигурни времена имаме потребност от сигурен сътрудник като ГЕРБ, като Борисов. Трябва да се уповаваме на опита. За да се противопоставим на съветския империализъм. Тези, които са на тази позиция, те са на страната на мира, демокрацията и свободата. Предстои ни сложна зима, която би трябвало да стане зимата на солидарността. ”.

Другото, от което България има потребност, е тя да стартира още веднъж да се възползва от европейските средства. Затова има потребност от едно опитно и устойчиво държавно управление. България има потребност от ГЕРБ. Другото е България и Румъния да влязат в Шенген. Важно е да продължи диалога за бъдещето на Западните Балкани. България е значима страна, страната има потребност от опит, няма време за дребни политически битки. България би трябвало да е в мощна и обединена Европа, а не да бъде надалеч от нея, по пътя на една съветска имперска политика. Европа има потребност от мощна България, безапелационен бе Вебер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР