Сенаторите в Конгреса на САЩ гласуваха единодушно в подкрепа на

...
Сенаторите в Конгреса на САЩ гласуваха единодушно в подкрепа на
Коментари Харесай

САЩ върви към закон заради Хонконг

Сенаторите в Конгреса на Съединени американски щати гласоподаваха единомислещо в поддръжка на законопроект за отбрана на човешките права в Хонконг, съобщи БГНЕС.
Сега документът ще влезе в Камарата на представителите, където неотдавна одобриха различен законопроект с сходно наличие - основата му е комерсиалният статут на Хонконг в комерсиалните връзки със Съединени американски щати и по какъв начин той може да бъде изменен поради човешките права. Двете камари на Конгреса ще би трябвало да се обединят към един текст, който по-късно ще бъде изпратен за автограф на президента Доналд Тръмп.
По време на същата сесия, сенаторите одобриха възбрана на продажбата от Съединени американски щати на някои типове муниции за полицията в Хонконг.
В Хонконг избухнаха всеобщи митинги преди половин година, след опит да бъде въведен закон за екстрадиция от самостоятелния град в посока " континентален Китай ". От тогава бяха задържани най-малко 4500 души, най-малкият от които е на 11 години. Повече от 1500 стачкуващи и 400 служители на реда бяха ранени по време на нестихващите митинги.
През октомври, под натиска на митингите градската администрация се съгласи напълно да отстрани закона, а освен да го отсрочи. Това не постави завършек на демонстрациите на хора, искащи действителна самостоятелност от Пекин. Протестите станаха по-малобройни, само че с повече прояви на принуждение и експанзия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР