Сенатът на САЩ прие законопроект за налагане на санкции върху

...
Сенатът на САЩ прие законопроект за налагане на санкции върху
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие санкции срещу Китай заради Хонконг

Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект за налагане на наказания върху Китай по отношение на приемането на Хонконгския закон за национална сигурност в страната, оповестява „ USA Today ”.
Законопроектът може да бъде подписан от президента Доналд Тръмп, който може да му наложи несъгласие.
Вчера Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава да одобри законопроект за налагане на наказания на длъжностни лица, компании и банки, свързани с приемането или осъществяването на законопроекта в Хонконг.
След прекосяването на документа през Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси съобщи, че законът, признат от Пекин, бележи гибелта на правилото " една страна - две системи " и прикани за наказания против КНР според закона на Магнитски, който планува наказания против тези задгранични чиновници, които Съединени американски щати смятат за виновни за корупция или нарушение на правата на индивида.
По-рано администрацията на Тръмп разгласи въвеждането на визови ограничавания за представители на КНР и опцията за още по-строги наказания.
Китайският президент Си Дзинпин подписа указа за влизането в действие на Закона за националната сигурност в Хонконг на 30 юни. По-рано Постоянният комитет на Всекитайския национален конгрес утвърди закона. Законопроектът за националната сигурност провокира недоволството на настояващите за народна власт сили в Хонконг и редица западни чиновници, които считат това за предпочитание на Пекин да ускори контрола върху самостоятелната територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР