Сенатът на САЩ одобри отпускането на военно-икономическа помощ за Украйна

...
Сенатът на САЩ одобри отпускането на военно-икономическа помощ за Украйна
Коментари Харесай

Американският Сенат одобри 40-те милиарда долара за Украйна


Сенатът на Съединени американски щати утвърди отпущането на военно-икономическа помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $, предадоха организациите.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5429
Сенаторите одобриха законопроекта за помощта с огромно болшинство от 86 гласа за против 11 срещу, три седмици откакто президентът Джо Байдън изиска по-малка сума в размер на 33 милиарда $ и откакто предходната седмица приемането на мярката беше блокирано от един-единствен неин конкурент от Републиканската партия. Днес в поддръжка на отпущането на помощта гласоподаваха всички сенатори от Демократическата партия и съвсем всички от Републиканската. Гласовете срещу пристигнаха от 11 републиканци - доста от които са последователи на изолационисткия дневен ред на някогашния президент Доналд Тръмп.

" Помощта идва. Това е в действителност значима помощ. Такава, която може да подсигурява, че украинците ще победят ", сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, който е представител на Демократическата партия.

От своя страна водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл от Републиканската партия, който също е корав покровител на мярката, взе отношение по опасенията на съпартийците си и съобщи, че проваляне на Украйна ще заплаши комерсиалните сътрудници на Америка в Европа, ще увеличи разноските на Съединени американски щати за поддържане на сигурността там и ще насърчи автократите в Китай и на други места да заграбват територия в районите си.

Сега законопроектът отива за автограф при президента Байдън, което се счита за условност и се чака да стане във допустимо най-кратък период. Във Вашингтон желаеха той да бъде признат допустимо най-бързо, с цел да може близо три месеца след началото на съветската инвазия потокът от военна помощ за Киев да не стопира. Миналата седмица законопроектът за помощта за Украйна беше утвърден и от Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати с 368 гласа за против 57 срещу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР