Семейство получи отказ на стълбището във входа, в който живеят

...
Семейство получи отказ на стълбището във входа, в който живеят
Коментари Харесай

Защо институциите отказаха специална рамка за две момичета в инвалидни колички?

Семейство получи отвод на стълбището във входа, в който живеят да бъде сложена специфична рампа за щерка им неработоспособен. Те са кандидатствали по стратегия "Достъпна жилищна среда за хора с увреждания ". За казуса сигнализира брата на момичето с Детска церебрална парализа (ДЦП) - Васил Стоянов, а постът му във фейсбук незабавно провокира страдание и отвращение.

Семейството на Васил е кандидтствало по програмата и със собствен съседи, които също имат момиче в инвалидна количка. Т.е. помощта щеше да е още по-голяма, в случай че не беше отказана.

Ето какво описа той:

"Сестра ми е с ДЦП. За незапознатите разяснявам, това значи Детска Церебрална Парализа. Още от раждането си не може да върви, прикована е към инвалидния си стол и е напълно под грижата на моите родители. Освен пенсия и на няколко години нова количка в никакъв случай не е получавала помощ от нашата прелестна страна. Преди време научихме че в Социалното министерство стартира стратегия Достъпна среда. Нашите дружно с още едно семейство от нашия вход, също родители на неработоспособен, взеха решение че може би нещата са се трансформирали, че има светлина в тунела, и аплайваха. Идеята беше на стълбището към асансьора на първия етаж да сложат оборудване със стол, което да качва и смъква сестра ми и другото момиче. Две фамилии с една орис и идентична потребност, живеещи на едно място са необичайност. Но всички имат потребност от независимост на напредване, независимост да могат да излязат на открито или пък някак си да могат да се приберат без да се постанова татко ми и майка ми да вземем за пример, който са страхотни и невероятни, само че към този момент не са на 40 години, да качват сестричката ми ходило по ходило....

Люлка за деца инвалиди вършат в София

Днес получихме писмо. Комисията към министерството отхвърля финансирането заради "НЕЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ ". Точка. Не предстои на обжалване. Сестра ми и всички хора с нейната орис се оказват нецелесъобразни.
Не знам дали ме е гняв, дали съм ядосан или просто съм обезверен от "държавата ", в която пребивавам и на която всички ние плащаме налози. Или е всичко вкупом. Не знам ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР