Семейство остана без дом на прага на зимата заради незаконно

...
Семейство остана без дом на прага на зимата заради незаконно
Коментари Харесай

Свада: Незаконен син остави семейство без дом в Пловдив СНИМКИ

Семейство остана без дом на прага на зимата поради нелегално дете на умрелия към този момент брачен партньор, написа Марица. Община Пловдив обаче бързо избави ситуацията и ги приюти в Центъра за краткотрайно настаняване.

На 13 ноември 77-годишната Николина Рангелова и 58-годишният й наследник Румен, които живеели в апартамент на бул. "Руски ", били изгонени от жилището, което от години обитавали. Докато подготвяли зимнината и слагали зелето в бидона, на вратата се позвънило.

Изненадата била огромна, когато от другата страна на вратата се оказал частен правосъден реализатор. Апартаментът бил продаден от роднините на противозаконния наследник, а Николина и Румен

трябвало да изоставен жилището до 2 часа.

„ Събрахме най-нужния багаж и си тръгнахме. За 4 дни ми изхвърлиха останалите движимости. Иначе жилището е било продадено още на 3 септември.

Незаконният наследник е умрял през 2007 година, само че някой е подучил наследниците и те започнаха да имат искания. Извадиха си нотариален акт. Аз чак тогава разбрах, че мъжът ми е имал забежка “, споделя Николина Рангелова.

Дотук се стигнало след две години правосъдни каузи и решение, съгласно което законното семейство би трябвало да наплати на наследниците на противозаконния наследник частта от жилището, която му се е полагала. Заради делата обаче семейство Рангелови теглят непрестанни заеми, които мъчно обслужват и нямат опция да изплатят.

„ Нямахме опция да я платим.

Синът ми цяла година върви по лечебни заведения, не работи и разчитаме единствено на моята пенсия. Той страда от сърдечна непълнота и има диабетно ходило “, споделя Николина Рангелова.

Пенсията й е 400 лева, само че банката й удържа по 140 лева всеки месец поради борчовете. Така двамата са принудени да живеят с 360 лева, когато схващат, че остават без покрив над главата.

Подслонява я комшията, а синът й живее на тавана му в продължение на 10 дни, до момента в който Общината не научава за случая и не ги настанява в Центъра за краткотрайно настаняване. Така към този момент

от девет дни историята им има щастлива развръзка.

Там обаче могат да прекарат два пъти по три месеца.

„ Посъветвах ги през това време да подадат документи за разпределяне на общинско жилище. Съдействах и за изработката на безвъзмезден PCR тест, тъй като в Центъра не могат да се настанят без подобен, а за двамата сумата щеше да е огромна.

Радвам се, че успяхме да им помогнем. Сега ще могат да спестят и някой лев, тъй като те не би трябвало да заплащат нищо. Освен това имаме обществен служащ, който работи с тях и насочва безработните към бюрото по труда, тъй че синът ще има опция да си откри работа “, сподели зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Капацитетът на Центъра за краткотрайно настаняване е за 26 души, като все още в него има 24. Той е построен по европроект.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР