Семейство Бениоф няма да участва в ежедневното управление на списанието,

...
Семейство Бениоф няма да участва в ежедневното управление на списанието,
Коментари Харесай

Основателят на Salesforce купува Time Magazine за 190 млн. долара

Семейство Бениоф няма да взе участие в ежедневното ръководство на списанието, а също по този начин възнамеряват и да запазят настоящия публицистичен екип.

Още по тематиката
Медийните колоси в Съединени американски щати са изправени пред избора: " Изяж или бъди изяден "

Излизането на Мърдок от Fox алармира потребността на промишлеността да се бори с измененията
10 фев 2018
Meredith купува Time за 2.8 милиарда $ благодарение на братята Кох

Сделката ще сплоти две от най-влиятелните медийни групи в Съединени американски щати
27 ное 2017
Meridith и братята Кох желаят да купят издателя на Time

Това е трети опит от страна на Meridith да придобие издателя
16 ное 2017 Главният изпълнителен шеф на софтуерната компания Salesforce Марк Бениоф и брачната половинка му Лин купуват списанието Time за 190 млн. $ от американската медийна група Meredith, оповестява The WallStreet Journal. Милиардерът, чието положение се прави оценка на 6.5 милиарда $ разгласи, че договорката не е обвързвана с компанията му, а че фамилията му купува списанието персонално. Time e седмично издание и е известно с авторитетния си избор за персона на годината.

Сделката

Преди близо 8 месеца Meredith Corp приключи придобиването на групата Time, която издава известни американски списания като Time, Fortune и Sports Illustrated в договорка за 2.8 милиарда $. Скоро по-късно обаче новият притежател стартира продажбата на някои от тях, започвайки с Time. От Meredith обявиха, че покупко-продажбите за останалите издания се чакат " в близкото бъдеще ".

Споразумението за Time ще бъде финализирано в границите на идващите 30 дни. Семейство Бениоф няма да взе участие в ежедневното ръководство и политика на списанието, а също по този начин възнамеряват и да запазят настоящия управнически екип.

През последните години изданието се изправи пред спад на приходите от реклама, обхванал цялата промишленост. Въпреки това списанието продължава да доближава до над 100 млн. читатели на хартия и в интернет. Медийната група Meredith съобщи, че продава изданиетo, защото аудиторията му фрапантно се разграничава от тези на останалите медии, които има - сбирка, която е фокусирана върху развлечение, начин на живот, храна, мода и хубост.

Новите притежатели

Бениоф е следващият милиардер с бизнес в региона на технологиите, който купува емблематично медийно издание. Сделката за Time припомня на тази на основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос за The Washington Post през 2013 година

" Ние влагаме в компания с голямо въздействие върху света, което също е необикновено мощен бизнес. Това е, което търсим, когато влагаме като семейство ", разяснява Марк Бениоф.

Главният редактор на списание Fortune и представител от страна на Time Алън Мъри сподели, че " след десетки срещи с евентуални купувачи семейство Бениоф са най-хубавият избор, тъй като те са подготвени да слагат журналистическата целокупност пред корпоративните облаги ". " Те не търсят възвръщаемост от частния капитал ", сподели още Мъри, добавяйки, че двойката ще помогне на изданието " да направи по-нататъшен преход в цифровия свят, без да се включва в публицистичните решения ".

Meredith e отблъснала предложенията на доста претенденти, в това число и оферта от над 325 млн. $ от Дейвид Пекър, който е непосредствен до президента Тръмп и основен изпълнителен шеф на American Media Inc. Последното ненапълно е разумно, защото Time е един от критиците на американския президент, който е и чест воин на кориците му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР