Семейни кланове от арабски, турски и руски произход владеят подземния

...
Семейни кланове от арабски, турски и руски произход владеят подземния
Коментари Харесай

Страшен немски доклад разкри какви ги върши руската мафия

Семейни кланове от арабски, турски и съветски генезис владеят подземния свят на Германия. По броя на разследваните действия съветската мафия отстъпва единствено на арабските кланове. Това сочи нов отчет, представен от Дойче Веле.

За първи път формален отчет на Федералната престъпна работа (ФКС) на Германия проучва и така наречен кланова престъпност.

Проблемът в действителност не е нов - от дълго време се знае, че на територията на Германия има огромни фамилни кланове, които се занимават с незаконна активност. Но в последния отчет на службата, показан тази седмица в Берлин, за първи път се показва, че този тип проведена престъпност "все повече попада във фокуса на проверяващите органи ".

Това не е изненадващо: в медиите в последно време все по-често се появяват информации за проведена незаконна активност, зад която стоят огромни семейства с друга народност.

В отчета на Федералната престъпна работа за проведената престъпност се споделя, че през 2018 година тези кланове са натрупали 28 милиона евро от престъпна активност.

Основно става дума за контрабанда и търговия на опиати и взломни обири, излиза наяве от документа.

Борбата против клановата престъпност в това време се е трансформирала в приоритет за проверяващите органи и политиката: "В нашата страна няма място за престъпни паралелни общности ", разгласи вътрешният министър Хорст Зеехофер при представянето на отчета.

Налагат свои лични правила
Критици считат, че управляващите твърди късно са забелязали и осъзнали значимостта на казуса. Някои даже настояват, че те са пренебрегнали изцяло съществуването на престъпни фамилни структури в Германия.

Тези кланове предизвикат правовия ред по всякакъв метод: те не зачитат страната и нейните представители, смущават публичния ред, присвояват си правото да постановат свои лични правила и афишират цели райони за своя неприкосновена територия, уточни президентът на Федералната престъпна работа Холгер Мюнх.

Подобно на вътрешния министър, той също приказва за съществуването на "паралелни общности ".

Влиянието на арабските кланове в средите на проведената престъпност в това време е повишено дотолкоз, че за първи път в отчета на Федералната престъпна работа на тях е отдадена обособена глава, показва "Берлинер цайтунг ".

По народност непознатите незаконни кланове се подреждат по този начин: максимален е делът на ливанските кланове (24,4%), следвани от турските, албанските, сръбските, сирийските, унгарските и македонските незаконни групи.

Най-често арабските и турските кланове се замесват в закононарушения с опиати или правят похищения против персоналната благосъстоятелност. По данни на Федералната престъпна работа, клановете, чиито следи водят към чужбина, да вземем за пример към Турция или Ливан, през 2018 година са съумели да натрупат 16 милиона евро от незаконна активност. Държавата е съумяла да си върне повече от 2/3 от тези пари - да вземем за пример посредством конфискуването на недвижима благосъстоятелност.

"Руската мафия "
По броя на заведените следствия против незаконни групировки съветската мафия отстъпва единствено на арабско-турските кланове. Понятието „ съветска мафия " в действителност е импровизирано, то се употребява най-вече от публицистите.

В отчета на престъпните служби за 2018 година се приказва за „ руско-евразийска проведена престъпност ".

На проведените незаконни групировки, основани в Германия от преселници от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, в това и число и от чеченци, е отдадена обособена глава в годишния доклад на Федералната престъпна работа.

От тази група максимален е делът на бандите, зад които стоят съветски жители, следвани от тези на арменци, грузинци, литовци, молдовци, украинци.

Тези кланове се занимават главно с обири на скъпи коли, търговия с опиати, рекет, киберпрестъпност, финансови закононарушения и търговия с хора.

Отделна подгрупа съставлява чеченската проведена престъпност. През 2018 немската полиция е разследвала 8 закононарушения, в които са били забъркани чеченски групировки, седем от които са за рекет с използване на принуждение.

Или както показват създателите на отчета, "чеченските незаконни групировки се отличават с извънредно висока податливост към принуждение ".

В три от съответните случаи става въпрос за убийства или опит за ликвидиране, се прецизира в документа.

Сред чеченците и лицата, произхождащи от разнообразни републики в Северен Кавказ, има и изключително рискови ислямисти. Според Федералната престъпна работа, доста от тях са евентуално подготвени да правят и терористични актове.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР