Селото и тази вечер остава под засилено полицейско присъствие.Две обвинения

...
Селото и тази вечер остава под засилено полицейско присъствие.Две обвинения
Коментари Харесай

Две обвинения са повдигната на стрелеца, извършил тройното убийство в село Рогош

Селото и довечера остава под засилено полицейско наличие.

Две обвинявания повдигна Окръжната прокуратура в Пловдив на стрелеца, направил тройното ликвидиране в село Рогош.

Снощи 39-годишен мъж простреля с нелегално притежавана пушка трима свои родственици и рани още един човек. Причина за кървавата драма е спор за парцел, предава Българска национална телевизия.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че полицията стартира инспекции в страната, където има информация за сходни спорове.

Това е къщата, в която до през вчерашния ден са живеели и арестуваният за убийството - 39-годишният Николай Манолов и жертвите му - двамата му братовчеди и чичо му. Към двора ѝ водят два входа и всяко семейство е имало обособен достъп. Но това не е решило проблемите.

Според събраните досега материали случаят е станал откакто бащата и двамата му синове влезнали в къщата на стрелеца с колове и железни прътове. Напрежението ескалирало и малко по-късно Николай ги прострелял с нелегално притежавана гладкоцевна ловна пушка.

Полиция и жандармерия и довечера остават да обезпечават спокойствието и реда в етническия квартал на Рогош. Достъпът до къщата е стеснен. Част от семейството е изведена от селото.

Специализирани полицейски сили и чиновници от районното ръководство са първите, които реагират нощес на сигнала за пукотевица с жертви в Рогош. Когато идват на мястото откриват три безжизнени тела и ранена в ръката жена. Извършителят към този момент е избягал.

" Незабавно са подхванати оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия на цялото обитаемо място, като е арестуван от профилирани полицейски сили в дом на собствен родственик ", съобщи старши комисар Димитър Балев, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Въоръжен с гладкоцевно нелегално притежавано оръжие Николай Манолов се опитал да се скрие при майка си дружно със своето семейство.

Николай Манолов е арестуван за 72 часа. Водеща версия в следствието е заможен спор сред околните родственици. По непотвърдена информация във вторник Николай е трябвало да напусне дома на чичо си поради правосъдно решение. Къщата им е с два обособени входа. Но собствеността на парцела не е конкретизирана.

" Тепърва следва да се откри дали този парцел разполага с всички документи, с цел да бъде избран като легален ", добави Галина Андреева-Минчева, Окръжна прокуратура-Пловдив.

" В момента дали е завършено на 100 % узаконяването не мога да ви отговоря. Имаше задействани процедури, виждала съм проектите и скиците, до каква степен обаче са стигнали нещата, би трябвало да се обърнем към общината ", добави Величка Величкова, кмет на село Рогош.

Приоритет в активността на органите на реда става предварителната защита, разгласи служебният министър на вътрешните работи, който през днешния ден посети Рогош.

" В никакъв случай не приказваме за съответни махали, а приказваме за остарели тлеещи спорове, сходни на този, който не е от през вчерашния ден. Там, където има сходни спорове, има заплаха те да се възпламенят, ние ще вземем ограничения, в това число и ще търсим дали страните по тези спорове разполагат с подобен вид оръжие ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов изрази вяра, че съдействието с Министерство на вътрешните работи се усъвършенства.

" Само градивната ни и взаимна работа може да докара до предстоящите от обществото позитивни резултати ", сподели още Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор.

Разследването на тройното ликвидиране към момента е в начален стадий. До момента са осъществени доста огледи, разпитани са и очевидци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР