Селекционерът на световния шампион по футбол Франция Дидие Дешан говори

...
Селекционерът на световния шампион по футбол Франция Дидие Дешан говори
Коментари Харесай

Дешан: Отпадането ни на Евро 2020 бе фиаско, провал

Селекционерът на международния първенец по футбол Франция Дидие Дешан приказва пред организация " Франс прес " броени дни преди старта на Мондиала в Катар. Той показа упованията си за представянето на " петлите " на започващия шампионат.

" Когато си на върха,  е толкоз хубаво. Но с цел да бъдеш мощен, не би трябвало да се задоволяваш с това, което си направил, а би трябвало да продължиш да печелиш. Много е мъчно да спечелиш международната купа, само че още по-трудно е да я спечелиш още веднъж. Успехът има това свойство да изтрива някои неща. Не всичко наложително е розово, когато печелим. Има качество, гений, само че единствено това не стига. Без душeвност, дух и увереност не можеш да печелиш на това равнище ", счита треньорът.

" Провал, крушение... това са единствено думи. Бяхме отстранени рано на Евро 2020, само че би трябвало да умеем да се вдигнем. Футболът на най-високо равнище е безсърдечен. И толкоз по-добре, тъй като тъкмо това прави неговото благосъстояние. ДНК-то на този тим е солидността. Понякога я губим за 10 минути. И сега, в който правиш по-малко на терена, даваш опция на противника да се възползва.

Не знам дали етикетът " международен първенец " ни тежи. Трудността е, че не можем да създадем нещо по-голямо. Можем просто да повторим триумфа си. Като в този момент има по-големи упования. Статутът не ни дава нито гаранции, нито сигурност. Ние още веднъж сме през празния бял лист с желанието да напишем нова история, която при всички положения ще бъде друга ", сподели още експертът.

Повторението, натрупването - това се назовава опит. Тази дума не нервираше, когато бях млад. Нямам искания през днешния ден, че знам какво би трябвало да направя. Но най-малкото знам най-малко какво не би трябвало да върша, а това не е зле. За подготовката на финала на Евро 2016 избрахме малко прочувствена алтернатива (б. а. - видео послание на фамилиите на футболистите е било излъчено преди финала). Това беше мощно за нас, само че сигурно разстрои душевен играчите. През 2018 действахме друго.

Решен съм да заведа тима на Франция колкото се може по-далеч на Световното състезание. Не мисля за бъдещето по-късно, тъй като нямам нужните отговори. Това, което направихме, го направихме, само че аз не го направих за себе си или за славата си. Аз не съм тук и да развличам хората, а да реализирам допустимо най-хубавите резултати. Нищо не си отдавам на мен. Никога не съм търсим персонален триумф. Успеха го преживяваш през успехите на играчите ", показа селекционерът

" Някои знаят, че ще са запаси, само че нещата се трансформират доста бързо. Ако вземем образец от 2018 година, някои започнаха първия мач, само че не и втория. Отборът, който изигра втория мач, стигна и до края. Но нещата могат да се трансформират и по-късно, както беше през 1998 година. Тогава смяната пристигна след четвъртфиналите ", върна се обратно Дешан.

Дидие Дешан отговори и на въпрос, че след толкоз години като народен селекционер, съвсем никога  не са го чували да приказва за тематики отвън спорта. " Когато ми задавате въпрос, аз не давам отговор като френски жител, а като селекционер на националния тим, който има характерни отговорности. Мога да имам мнение, само че нормално си го вардя за себе си, тъй като това, което споделям, ангажира единствено мен. Вие може да мислите, че това са празни приказки, само че моето желание е да бъда оправдателен към институцията, която съставлявам ".

" Повтарям, че всеки има и ще има свободата да се показва. Както и играчите, които ще кажат това, което имат да споделят. Ние просто желаеме да се срещнат с изискванията в Катар на място, преди да приказват. Струва ми се, че това е значимо. Грешно е да се счита, че нямат отношение към проблемите на обществото. Мисля, че бях явен за Катар. Това, че участваме на шампионата, не значи, че одобряваме всичко, което вършат. Ние сме посетители на една страна хазаин, както беше преди 4 години в Русия и преди 8 в Бразилия. Решението да се даде семейството на Катар не беше взето преди няколко седмици или месеци, а преди повече от 10 години. Това не ни пречи да останем нащрек. Повярвайте ми, ние не живеем в личен балон, изолирани и нечувствителни към проблемите на другите ", приключи селекционерът на Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР