Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович призна, че победният манталитет на

...
Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович призна, че победният манталитет на
Коментари Харесай

Селекционерът на Швейцария: Този отбор притежава победен манталитет


Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович призна, че победният нрав на неговия отбор е бил решителен за вчерашния триумф над Сърбия. „ Кръстоносците “ се постановиха трагично над своя противник с 2:1 в мач от група Е на Мондиала в Русия, игран в Калининград. Въпреки че на почивката изоставаха с 0:1, през второто полувреме швейцарците стигнаха до цялостен поврат след попадения на Гранит Джака (52‘) и Джердан Шакири (90‘)

„ Честно казано сега се усещам изцяло отпаднал. Това меко казано беше забавен мач, в който преминахме през всичко. Поведоха ни с 1:0, само че след това през второто полувреме ние намерихме нашата игра, съобщи след конфликта наставникът на „ кръстоносците “.

„ Целта ни преди мача бе дадем здрава борба на Сърбия, само че първоначално не ни се получаваше. Това, което е значимо обаче е, че към този момент сме построили нрав на спечелили и без значение от резултата, постоянно намираме метод да отговорим на предизвикването, което е страхотна линия на нашия тим “, добави още Петкович.

С триумфа Швейцария завърза още повече интригата в групата. Тимът събра 4 точки, колкото има и любимецът Бразилия, а сърбите остават на трета позиция с 3 пункта. В последния кръг тимът на Петкович се изправя против новобранеца в групата Коста Рика, който към този момент загуби шансове да продължи напред, до момента в който Селесао и Сърбия излизат в спор за място на осминафиналите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР