Селекционерът на полския национален отбор Чеслав Михневич направи интересно сравнение,

...
Селекционерът на полския национален отбор Чеслав Михневич направи интересно сравнение,
Коментари Харесай

Михневич: Този мач не е Меси срещу Левандовски, това не е тенис

Селекционерът на полския народен тим Чеслав Михневич направи забавно съпоставяне, до момента в който обясняваше по какъв начин счита да спре Лионел Меси в утрешния конфликт сред Полша и Аржентина от последния кръг на груповата фаза Световното състезание по футбол. Равенство ще класира поляците за осминафиналите, само че възможен позитивен резултат минава през опазването на огромната звезда на " гаучосите " Лионел Меси.

Според Михневич Меси наподобява на великия скиор Алберто Томба, защото слаломира сред съперниковите играчи като сред колчета. " Меси прави същото, което прави Алберто Томба на пистите ", сподели Михневич за италианския скиор от 80-те и 90-те години, който завоюва златни олимпийски медали на слалом и великански слалом. " Той може да премине през всички, както Алберто Томба слаломираше на пистите. Така че би трябвало да сложим играчи към Меси. Ако успее да премине през всички, ние няма да можем да го спрем ", установи Михневич.

За мнозина мачът е пряк дуел сред Меси и звездата на поляците Роберт Левандовски, само че Михневич не счита по този начин. " Този мач не е Меси против Левандовски. Това не е тенис, не е един на един. Роберт се нуждае от своите съотборници, както и Лео. Разчитат на съотборниците си. Те не могат да създадат всичко сами, макар че тяхната самостоятелна класа може да взема решение мачове ", сподели Михневич.

Меси означи и в двата си мача на шампионата в Катар, в това число първия гол за успеха с 2:0 над Мексико, която върна очакванията на Аржентина за класиране в идната фаза на Световното състезание. " Как се стопира Меси? Това е страховит въпрос. Целият свят мисли по този въпрос от години. Не мисля, че в миналото ще намерим окончателния отговор ", сподели Михневич.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР