Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди - Професора

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди - Професора
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Цецо Соколов е новият капитан

Селекционерът на националния тим по волейбол Силвано Пранди - Професора получи доверието на управлението на федерацията. Той беше доста близо до класиране за олимпийските игри, само че малко не му стигна. Специално за читателите на " България Днес " 72-годишният италианец описа за какво се е съгласил още веднъж да води отбора и по какъв начин протичат тренировките.
 Тренировка на националите по волейбол @@@

- Г-н Пранди, по какъв начин ви се сториха играчите след дългата пауза поради ковид?
- Много са стимулирани. Имат голямо предпочитание да играят волейбол, откакто три и повече месеца не можеха да практикуват. Сега главната ни цел е да работим за физика с тях. Те имат потребност да възстановят мускулната маса след дългата пауза. Освен това работим за сработването на отбора. През този интервал ще имаме опция да вложим пет седмици за техника и две седмици единствено за физика. Първата ни цел е европейската подготовка в Израел през януари.
 Георги Сеганов с Covid-19, пробите на останалите национали са негативни
- Вече има един случай с ковид в националния тим. Как се пазите?
- Много е мъчно. Всички, които дойдоха на лагера, бяха тествани. Дори и при най-малките признаци се вземат ограничения. Но ние сме в контакт и с външни хора в София. Няма гаранция.
 Пламен Константинов: Тандемът Пранди - Желязков е безусловно ненужна галимация!
- От федерацията оповестиха, че ще работите взаимно като селекционери с Николай Желязков. Какви са тъкмо вашите взаимоотношения?
- Николай Желязков е мой първи помощник или помощник-треньор. С останалите треньори от екипа се събираме всяка заран. Анализираме и обсъждаме процеса на работа и това, което ни следва.
 Мартин Кръстев: Готов съм да се впусна в предизвикването народен тим
- Какво ви накара да подпишете нов контракт, с който още веднъж да водите България?
- Предишният договор беше единствено до Олимпийските игри. Реално той изтече след края на квалификацията в Германия. Когато завърши, от федерацията ме попитаха дали желая да продължа. Различното този път е, че не е за цялостен олимпийски цикъл. Поисках да е за по-къс интервал. До Световното състезание през 2022 година. Това е основната ни цел.
 Силвано Пранди: Сега ще сложим основите на тима за идната олимпиада (видео)
- Ще продължите ли да залагате на млади гении?
- Ще употребявам най-хубавите български волейболисти. Ще опитвам и нови имена, а те нормално са по-млади момчета. Знаете, че от отбора се отхвърлиха Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Вече имаме нов капитан. Това е Цветан Соколов. Имаме и опитни момчета като Сеганов, Георги Братоев, Тодор Скримов. Всеки ще получи своята опция.

Огнян Георгиев, в. " България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР