Селекционерът на националния отбор по футбол на Испания Луис Енрике,

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Испания Луис Енрике,
Коментари Харесай

Енрике обвини в предателство заместника си в националния отбор

Селекционерът на националния тим по футбол на Испания Луис Енрике, който в сряда се завърна отпред на отбора, съобщи, че е виновен за уволнението на неговия помощник и предходен ментор на тима Роберто Морено. По думите му Морено е предал доверието му.

" Той пристигна да ме види в къщата ми и ми сподели, че желае да води отбора на европейското състезание през 2020 година и по-късно ще бъде благополучен още веднъж да бъде мой асистент. Разбирам, че той се труди доста, с цел да е треньор, и е упорит, само че за мен това е изменничество. Никога няма да направя сходно нещо и не желая някого с тези качества в щаба си ", сподели Енрике при повторното си показване.

Той си потегли от поста през лятото, като се стимулира с персонални аргументи. Тогава Енрике и фамилията му минаваха през сложен миг поради заболяването на щерка му Шана, която умря в края на август.

През това време асистентът му Морено застана отпред на тима. Той води отбора в девет от десетте мача от квалификациите за европейското, в които записа седем победи и две равенства при голова разлика 29:4.

 Енрике беше показан наново отпред Испания
© Associated Press

Енрике беше показан наново отпред Испания

Преди седмица Морено отхвърли да приказва пред публицистите след последния мач от пресявките. Това провокира напрежение в испанските медии.

" Разбирам решението му, само че не мога да се съглася с него и му споделих, че не го желая за мой асистент. Амбицията би трябвало да се предизвиква, само че несъразмерната упоритост е недостатък, а не добродетел ", добави Енрике.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР