Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин

...
Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин
Коментари Харесай

Мурат Якин: Можем да се адаптираме към стила на Сърбия

Селекционерът на националния тим на Швейцария по футбол Мурат Якин показа упованията си преди решителния мач със Сърбия на Световното състезание в Катар на следващия ден.

" Имаме тим, който може да се приспособява към противника ”, съобщи той. Джердан Шакири и Ноа Окафор упражняваха последните два дни и ще могат да играят на следващия ден. Ян Зомер и Нико Елведи имаха тежка нощ, тъй като настинаха, само че и те ще бъдат на линия за мача ", сподели треньорът на конференцията си преди мача.

" Сърбите играят с забавна система, доста офанзивна. Трябва да стартираме добре мача и да ги сложим напрегнат, с цел да можем да изпълним проекта си. Добре сме готови, имаме тим, който може да се приспособява към противника. Важното е да наложим стила си, да се концентрираме върху нас, не върху противника. Трябва да сме по-креативни и смели в офанзивите ", добави той.   

" От април, когато се тегли жребият, имаше диалози сред федерацията и президента, които се схванаха, че ще приказваме единствено за спорт и това се отнася и за играчите ", приключи Мурат Якин, който отхвърли да приказва по тематиките отвън спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР