Селекционерът на националния ни отбор Силвано Пранди отдели няколко минути,

...
Селекционерът на националния ни отбор Силвано Пранди отдели няколко минути,
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Сега ще поставим основите на отбора за следващата олимпиада

Селекционерът на националния ни тим Силвано Пранди отдели няколко минути, с цел да приказва пред медиите на откритата подготовка на представителния ни отбор. Професора дойде в България в понеделник и от през вчерашния ден стартира подготовка с лъвовете дружно със своя нов асистент Николай Желязков. Трикольорите ще упражняват в " Арена Армеец " доникъде на август, като ще опитат да уредят и най-малко две контроли, преди да бъдат разпуснати по клубовете си.

Г-н Пранди, странна подготовка за вас, поради че няма мачове тази година. Какво очаквате от този лагер?
- Да, по този начин е. Започваме нов цикъл, на процедура олимпийски, в който ще е значимо да създадем условия, с цел да подготвим оптимално мощен тим. Затова и в тази група има нови момчета. Важното е всички, които са тук, да схванат системата и да бъдат интегрирани в тима. През тези пет седмици би трябвало да сложим основите и механизмите на игра, които аз считам, че ще са ефикасни за тима за идната олимпиада. Да изградим една система и за международното състезание през 2022 година. Трябва да пригодим младежите и те да са подготвени да имат своята роля през тези две години. Да не забравяме, че нашата непосредствена цел е европейските квалификации през януари и в този момент е подобаващ миг да сложим основите на този тим и стила, който желая да имаме. Преди самите мачове няма да имаме време.

Как ще компенсирате отсъствието на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов, които се отдръпнаха?
- Никога не е елементарно да замениш един популярен състезател, без значение дали става въпрос за народен или клубен тим. Това са двама в действителност доста положителни състезатели, само че подобен е животът. Един състезател стартира и завършва своето време в националния тим, това е неизбежно. Затова сме викнали и млади момчета. Не чакам новите да играят по същия метод като Виктор и Теодор. Но се надявам, че ще намерим почтени техни заместници.

Георги Братоев е най-опитният състезател в тима, допустимо ли е той да е капитан, поради че връзките ви не са били най-прекрасни през годините?
- В момента тематиката за капитан на националния тим не е на дневен ред. Не сме обсъждали това, тъй като нямаме неотложност, защото нямаме мачове. Отношенията ми с всички състезатели, освен с Георги Братоев, е значимо да са естествени и професионални. Не е належащо да се обичаме, тъй като нито аз ще се оженя за тях, нито те за мен. Отношенията ни с Георги, сега той е тук и са повече от правилни. Не виждам проблем сред нас. За да завърша тематиката - желая да подчертая, че националният тим не е капсулована организация и щом веднъж си попаднал, не може да излезеш или противоположното. Националният тим е отворен за всички и не би трябвало да се пречупват нещата на база персонални връзки. Важното е най-подготвените да са в отбора. Сега имаме опция да изпробваме нови имена, които не съм виждал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР